Outfits

Söndagsbesök på Carl Eldhs Ateljémuseum

Carl Eldhs Ateljémuseum, en bit från Vasastan ut mot Brunnsviken, fick bli destinationen för min och Lina Paciellos söndagsutflykt! Finns det något bättre att spendera en ledig söndag på än strosandes på ett museum? Jag är så glad att Stockholm börjat öppna upp igen så smått, om än med besöksrestriktioner och avstånd.

Läs om mina favoritmuseum i Stockholms här.

Carl Eldh var verksam i början av 1900-talet. Det är hans ateljé som nu blivit museum, i samma skick som han lämnade den fylld med skisser, verktyg och skulpturer som låter dig följa ett konstverk, från idé till skiss, utkast och färdigt verk. Vilket hus! Ljusinsläppet, takfönstren, det gamla knarrande trägolvet, dofterna.. Vi blev båda helt tagna. Inspirationskontot var väl påfyllt på söndagskvällen.

Ett museibesök passade extra bra såhär dagarna innan min nästa kvällskurs drar igång – jag ska läsa konstvetenskap! Efter förra höstens och vårens kurs i dräkt- och interiörhistoria väcktes idén att läsa konstvetenskap från grunden. Kursen är kronologiskt upplagd, från antiken till modern tid, så nu och några veckor framåt hittar ni mig djupdykandes ner i antikens Grekland.

Mitt senaste skoköp fick följa med på utflykten, ‘Elena’ från Sania d’mina. En klassisk slingback i svart mocka. I grund och botten är jag ingen klackperson, men det är något med 2020 års loungewear och bekvämlighetsöverflöd som fått mig vilja trippa runt i klackar. Jag gissar att det är samma behov som ligger bakom viljan att bära läppstift och parfym på daglig basis. Lyxbehovet? Tack och lov är Elena-klackarna väldigt sköna med sin mjuka mocka.

Jag bar blusen ‘Peone’ från Totême, några år gammal men liknande finns här. En annan gammal favorit, ‘Volume Skirt’ från Filippa K. Till det ballerinaskor från Repetto i modellen ‘Junon‘, klackar från Sania d’mina och väskan ‘Taviano Belt Bag‘ från ATP Atelier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *