Beauty

Christmas Beauty Gift Guide


Handkräm från L’Occitane och läppglans från By Terry.

Det har blivit en tradition att jag tipsar om lyxiga julklappar här på bloggen – och vem är jag att bryta en tradition? Klapparna är som alltid glamourösa och väcker stora ha-begär men har en till sak gemensamt – jag har försökt välja mer hållbara alternativ! Scrolla ner för att se produkterna som mer än gärna hade fått ligga under min gran..


Beauty-julklapp nummer 1: kit
För skönhetsnörden som älskar att prova nya produkter är ett kit den bästa presenten. Söta kit med mini-varianter för mottagaren att testa på ger mindre risk för felköp och burkar som bara står och dammar. Färre onödiga köp – desto mer hållbart! De flesta märken gör kit nu i jultider, från budget till lyx, allt från doftljuskit till parfymer, smink, tvålar.. Listan är lång och ha-begären är svåra!

Prova på-kit från The Organic Pharmacy, ett märke vars produkter till 95%
innehåller ekologiska ingredienser, med förpackningar tillverkade av återvunnet papper.

Beauty-julklapp nummer 2: presentkort
Vad är skönare än att gå på spa?! Ett presentkort låter kanske osexigt men tillsammans ett fint kort och lite extra tanke bakom är det en present som alla uppskattar. Är du osäker på vad personen gillar? Välj ett presentkort på ett spa eller salong som har flera behandlingar att välja på. Vill du lyxa till det rejält, med gott samvete? Spat Yasuragi utanför Stockholm är både Svanen-märkt och miljöcertifierat.


Doftljus och ljuvlig badolja från Comfort Zone, doftljus från Maison Margiela och Voluspa.

Beauty-julklapp nummer 3: lyxiga tvålar och doftljus.
Mormor, syster, kollegan vars namn du dragit i jobbets julklappsspel – alla blir glada av en lyxig tvål! Ta reda på vilken parfym personen använder och köp något som matchar. Eller satsa på någon av klassikerna jag samlat nedan. Några av dem finns dessutom som refill – väldigt smart och hållbart. Vill du hellre köpa ett doftljus har jag samlat några favoriter nedan. Välj en vacker glasförpackning – när ljuset är uppbränt kan man använda dem att ställa tops, sminkpenslar eller lägga små saker i.

Ge bort en doftkurs till parfymälskaren.

Beauty-julklapp nummer 4: skönhetskurs
För den som ”har allt” eller är nördig inom ett specifikt område – ge bort en kurs! NK erbjuder doftkonsultationer som guidar genom parfymdjungeln. Jag har testat – servicen var helt otrolig och doft-genomgången SÅ lärorik och rolig! Linda, som bloggar på Historisk skönhet, tipsade om en annan parfymutbildning via Bottega Olfattiva. 14 april äger nästa workshop rum. Jag är sugen på att anmäla mig själv – för vad är bättre än en julklapp “från mig till mig”?

Vad önskar du dig i julklapp, och ännu roligare: vad ska du ge bort i år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *