My style

Så stylar jag: Dior Mitzah

Mitt lyxigaste londonköp och en dos modehistoria: Dior Mitzah

April förra året skrev jag: “om det är något som kan få mig gå utanför min svartklädda comfortzone, är det Dior!”, sedan dess har jag vågat mig på svartvita outfits (jag äger en vit skjorta, men ändå!) och nu också köpt ett av märkets klassiska scarfs – Mitzah.

Mitzah Bricard var Christian Diors musa och brukade bära en scarf runt handleden. Hennes namn har fått stå inspiration för märkets smala scarfs som likt Hermès Twilly-sjalar kan knytas både om halsen, väskan, håret och såklart – runt handleden. För mig som älskar en enkel, långärmad svart tröja och en vit skjorta – utan krusiduller – är en scarf den perfekta accessoarer! Jag knyter min runt halsen, innanför skjortkragen och känner mig genast mer klädd.

L’amour Surréalisme. Jag älskar att köpa saker jag längtat efter på resor – det känns mer speciellt och lyxigt? Mitt shoppingmission i London var just en Dior Mitzah och efter mycket letande och hjälp från personalen på Dior-flaggskeppsbutiken hittade jag till slut scarfen jag var ute efter. Just denna, en svart scarf med vit text, kommer från 2018 års spring summer-couturekollektion inspirerad av surrealismen med plagg och accessoarer helt i grafiskt svartvitt. Titta bara!

Black and white, optical games and illusions: the décor of the haute couture spring-summer 2018 reflected the Surrealist inspirations of the collection designed by Maria Grazia Chiuri.

Dior Surréalist Ball. Scenen på vårens couturevisning gick helt i grafiskt svartvitt.

Diors musa Mitzah Bricard, i mitten.

En dos modehistoria. Jag älskar Dior just för att man alltid tar inspiration från konsten, utan att tappa Christians “själ”. Surrealismen, som man inspirerats av här, var en riktning inom modernistisk konst som startade i Paris på 1920-talet med kända namn som Salvador Dalí och René Magritte. Christian Dior kom att bli en mecenat för flera betydelsefulla konstnärer, däribland Magritte, och utvecklade ett tätt samarbete med Paris konstnärsscen vilket Diors chefsdesigner idag, Maria Grazia Chuiri, tagit fasta på. Även om jag aldrig (kanske?) kommer kunna köpa en faktisk couture-piece är det roligt att kunna samla de små accessoarerna som knyter ihop (ah! see what I did there?) historien med idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *