Beauty

En ny kvällsrutin

En ny kvällsrutin

Sommar betyder sommarlov och ungefär nu, fram till augusti, njuter jag av ledighet och lugna dagar. Underbart! Mellan resor och helger hos familj och vänner passar jag på att vila upp mig och ta hand om mig lite extra, träna, göra yoga och vara utomhus så mycket det går. Allra bäst är ju ljumna sommarkvällar, som ofta spenderas på samma sätt.

Idag delar jag med mig av min sommar-kvällsrutin!

Promenad med podd. Det finns inget så härligt som sommarvärme, men på kvällarna när det svalnat av? Underbart. Jag som älskar kvällspromenader njuter extra såhär års, nästan alltid med sällskap av en podd eller ljudbok. Inget annat ger sån semesterkänsla som en bra bok och att bara vandra, planlöst.

En stunds yoga och stretch. Efter promenaden rullar jag ut yogamattan på vardagsrumsgolvet och gör yoga och stretchar. Ibland följer jag en yoga-tutorial på Youtube, favoriten är Yoga with Adrienne. Eller mediterar en stund. Appen Calm är toppen om du gillar guidad meditation. Ibland stretchar jag och kollar en serie samtidigt, beroende på humör och vad kroppen behöver. Lyssna på kroppen!

Ljummen dusch och kvälls-hudvårdsrutinen. Efter promenad och yoga riktigt längtar jag efter en sval dusch! Tyvärr har vi inte badkar i lägenheten, i min förra lägenhet badade jag varje kväll. Men en sval efter-yoga-dusch är nästan lika härligt! Det kan bli några stycken med tanke på den klibbiga värmen, så jag är sparsam med varmvattnet för att inte torka ut huden. Jag väljer en snäll duschkräm som också återfuktar och ser till att dubbel-rengöra så att allt solskydd verkligen är borta. Jag testar just nu ett rengöringsbalm med ros från Elemis.

Handkräm från Arket, ögonmask från Slip Silk, sovspray från This Works, sheetmask från Verso.
Rengöringsbalm från Elemis, läppbalsam från Grown Alchemist, ansiktsolja från Peter Thomas Roth.

Ansiktsmask. Jag virar om mig en sval linnemorgonrock och lägger en återfuktande mask, smörjer in händer och fötter och tar lite extra tid att verkligen massera in produkterna. På vintern är det nu jag dricker te, men såhär i sommartider blir det kalla drycker som iste, iskaffe eller vatten med frukt i. Mums.

Scroll, scroll, scroll.. Vid det här laget börjar ögonen gå i kors av trötthet, så jag scrollar på Instagram och Pinterest en stund innan jag och Gordon kryper ner. Jag sprayar lite This Works Deep Sleep Pillow Spray på kudden och sluter ute sommarljuset med min ögonmask i siden från Slip. Bästa receptet för att sova riktigt gott.

Har du en kvällsrutin?

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *