Minimalism

En variant på önskelistan

Köp, köp, köp. Sällan under året är köpkrafterna så starka som nu! Vilket skapar stress, såklart. Årets julklappsguide blir därför lite annorlunda i år – jag tipsar om färre faktiska produkter än tidigare och låter andra saker ta plats. Som upplevelselistan, vart du bäst shoppar vintage och hur du slår in dina få, utvalda presenter på finaste sätt!


Spabesök och weekendresor. Jag är bra på att ge mig själv presenter – ibland lite för bra.. Något jag däremot vill unna mig mer, är tid och ledighet. Vuxenpoäng, visst? Den bästa julklappen är därför såklart en upplevelse. Mer specifikt: upplevelser du och mottagaren gör tillsammans! Att ta sig tid, åka bort, göra nya saker ihop. Varför inte lära sig mer om parfym och skapa egna dofter med Karolina Stockhaus? Gå på konsert eller teater ihop. Eller ge bort en ljudboksprenumeration och skapa en bokcirkel. Åk till Paris! Kanske med tåg


Drömmen. Kashmir-mjukisbyxor från H&M. Tyvärr slutsålda.. Update: finns på Arket!

Färre men värre. Om du vill ge bort en fysisk pryl – välj en! Att prioritera en present och ge bort något som verkligen uppskattas – såna presenter är min favorit både att ge bort och få. Jag drömmer mig bort till lyxiga hemmakläder i kashmir och lyxiga lakan och sidenörngott.

Skönhetsfavoriter. Sen har vi skönhetsprodukterna. Även här, tänk färre men värre! Lyxiga badoljor, ljus eller smink i limiterad upplaga är perfekta presenter för skönhetsnörden. Kanske ett läppstiftskit från Lisa Eldridge?

Vintage chanelköp via Vestiaire

Vintage och second hand. Gordons julklapp kan jag inte avslöja.. Men den kommer från vintagesidan Vestiaire Collective! Perfekt om du gillar att ge bort unika presenter. Här har jag hitta många roliga saker till honom tidigare. Som ett par ryska 20-tals manschettknappar med ametister. Och till mig själv har jag hittat flera fina saker på Vestiaire, som mina Chanel-slingbacks.

Ett exempel på furoshiki, inslagning med tyg.

Slå in fint. Om nu dina klappar är få, låt dem vara extra fina! Jag låter min svartvita, neutrala estetik påverka även julklappsinslagningen och slår in paket i ofärgat papper, lägger krutet på handskrivna kort och återanvänder fina påsar. Du kan också slå in i papper från gamla böcker eller testa japansk furoshiki, att slå in med tyg. Fint och hållbart!

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *