Beauty

Ett minimalistiskt badrumsskåp

Projekt 2020: att minimera badrumsskåpet!

Jag är en “skriva listor-person”. Älskar att skriva checklistor. Att sätta upp mål och ha projekt. Det finns något väldigt tillfredsställande i att checka av en to-do-list och beta av deadlines! Stora som små. I jobbet, men även för garderoben – och badrumsskåpet! Mitt “skönhetsmål” 2020 är att endast ha en produkt av varje i mitt badrumsskåp. Inga backups. En rengöring. En fuktkräm. En olja. En av varje. Bara det bästa! Idag går jag igenom hudvårdsprodukterna som just nu står i mitt badrumsskåp och om jag köper back-ups när de tar slut.

1. / 2. / 3. / 4. / 5.

Rengöring: Clinique Facial Soap
Köper jag en back-up? Nej.
Jag gillar idén av en fast tvål – jag kan bli tokig på alla dessa plastförpackningar. Tyvärr misstänker jag att tvålen från Clinique är lite för uttorkande för mig? Huden stramar liiite efter användning och det tål jag inte! Trots att den lovar att vara det mildaste milda behöver jag något ännu snällare. Clinique-tvålen har förpassats till duschen, som duschtvål, och jag använder nu The Ordinarys Squalane Cleanser.

Serum: Acasia Hyaluronic Super Serum
Köper jag en back-up? Nej.
Inget ont mot Acasiaserumet – jag älskar hyaluronsyra! En ingrediens som binder vatten upp till tusen gånger sin egen vikt. Men varför betala dubbelt så mycket när hälften så dyra The Ordinarys hyaluronserum funkar lika bra?

Olja: Huxley Oil Light And More
Köper jag en back-up? Nej.
Hade det inte varit för att Huxley-oljan kommit som ett PR-utskick hade jag använt min vanliga mandelolja från Apoteket, som jag fortsätter med när Huxley-oljan är slut.

Kräm: Embryolisse Lait-Crème Concentré
Köper jag en back-up? Ja!
Den mest klassiska, basic, funkar-till-allt-kräm som funnits i min necessär i sådär 10 år nu, gör jag mig inte av med i första taget.

Peeling: The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
Köper jag en back-up? Ja!
“Blodmasken” från The Ordinary är en exfolierande superprodukt som jag inte ger upp i första taget. Den röda vätskan får sin färg av rödbeta men ser ut som blod – därav smeknamnet. Står man ut med den jordiga doften och att man ser lite läskig ut ett tag, är “blodmasken” världens bästa exfolierare.

Fuktmask: Origins Drink Up Intensive Overnight Mask
Köper jag en back-up? Ja!
Jag har redan köpt en backup av denna mjukgörande, återfuktande mask jag upptäckte i vintras. Med avokado- och aprikoskärneolja ger den rejäl återfuktning och känns lugnande och snäll. Jag använder den antingen som en klassisk fuktmask eller tar ett tunt lager som får sitta på under natten. Morgonen efter är min hud som allra finast.

Läppsmörj: By Terry Baume de Rose
Köper jag en back-up? Nej!
Jag må älska det rosdoftande läppgunket från lyxiga By Terry, men jag har siktet inställt på Hermès lipbalm i den mest vackra hylsa.. Den ska bara komma back in stock. Sen så.

 

4 Comments

 • Anna

  Så kul att få se dina produkter! Jag har också ett minimalistiskt badrumsskåp som mål. På god väg, ska bara använda upp några dubbletter först 🙂

 • Eva

  Ett bra mål ur många synvinklar!
  Jag har aldrig använt så många produkter, men har sedan något år tillbaka precis det du skriver; nämligen en av varje.
  Det känns bra då jag trivs bäst med få saker/ägodelar, dock har jag väldigt många sportprylar😁
  Det svåraste är väl inte att bara ha en st, utan mer att komma fram till den bästa produkten.
  Kram från Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *