Beauty

Avkoppling och skönhetsfavoriter i mars

Inlägget innehåller annonslänkar

I mars har jag spenderat mycket tid och lagt mycket energi på mig själv och mitt välmående! Jag har haft ett stressigt år och det har varit hög tid för en “rewind”-period med mer egentid, mer träning och mer “wellness” i allmänhet. Jag blir nog aldrig en yogaperson men har stretchat lite extra noga och unnat mig en kvart meditation här och där. Många bäckar små! Hudvård är också en slags avkoppling för mig, så i mars har ni kunnat hitta mig extra ofta i badrummet.

Min söndagsrutin, som jag bloggade om här, har i mars snarare blivit en “kvällsrutin” där jag varvar ner med en ansiktsmask, tända ljus, en kopp te och en bra serie. Alla ansiktsmasker blir extra verksamma om de föregås av en exfolierande produkt – jag har gillat Gilda Cosmetic Refining Peeling Mask som fungerar på tre sätt. Mikrovaxkorn skrubbar försiktigt, papayaenzym peelar och kaolin renar och fräschar upp. Man kan skrubba med den, och sedan låta den ligga kvar, jag som har känslig hy har låtit bli skrubbandet och använder den mer som en mask. Väldigt effektiv!

Fukt fukt fukt! Efter peelingen är det dags att bomba huden med fukt. Jag har följt upp gildapeelingen med en fuktmask och en extra fuktgivande kräm. Här kommer ett riktigt dundertips! Belif The True Cream Aqua Bomb är verkligen som namnet säger en äkta fuktbomb. Jag blev förvånad när jag fick hem pressprov på denna: jag hade aldrig hört talas om varken märket eller krämen. Men den ska tydligen vara hyllad internationellt och jag ställer mig i hyllningskören! Jag har fått en riktigt fuktmättad, härlig hy tack vare denna. Formulan är lätt, geléaktig, sjunker snabbt in och riktigt späckar huden med fukt. Finns på Sephora!

Förknippar ni också dofter med känslor? Jag har alltid doftljus tända hemma och väljer doftnoter efter humör. För den där mysiga hemmakvälls-känslan är & Other Stories Perle de Coco perfekt. Mjuk, varm, mysig. Som en kokos-kokong. De gör så fina dofter! Kan inte tipsa om dem nog.

Över till sminkfavoriter! Det är något med den krispiga, vita skjortan som ger mig inspiration. Låter kanske flummigt men jag är en väldigt visuell, estetisk person som ofta tänker i bilder: jag drömmer mig bort och visualiserar ofta vad jag har på mig vid olika tillfällen. Och vilket smink jag ska bära! Just nu obsessar jag över idén av en vit, krispig skjorta tillsammans med perfekt, krämig, lystrig hy. FRÄSCHT är ordet. Vill ha en superfresh-korean-hy som liksom “glänser” av näring! Jag är som sagt ingen yogi (än..?) så jag fuskar med diverse krämiga basprodukter.

Min nya basfavorit är inget mindre än en taupe-brun krämögonskugga, MAC Paint Pot Groundwork. Den använder jag både som ögonskugga (blendad i globlinjen och under ögat med en stor, fluffig borste) OCH som krämcontouring! Vem sa att man inte kan multi-använda smink? I samma minimalistiska anda har jag börjat skippa rouge, och istället dutta läppstift på kinderna för en krämig ton-i-ton-sminkning. Very fresh indeed! Vill ni se en tutorial?

Inlägget innehåller pressprover. Läs mer i min policy.

 

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *