Beauty

Franska skönhetsfavoriter

Inlägget innehåller annonslänkar
 

Parfym hör ihop med Paris. Det såg vi i min parisguide. Men det är inte bara doft fransmännen är experter på! De lyxigaste skönhetsmärkena i världen har oftast franskt ursprung. Chanel, Dior, Carven, Guerlain.. Vill man istället ha något billigt och bra – då går man till de franska apoteken. Idag visar jag mina franska skönhetsfavoriter jag fick med mig hem från Paris!

Bioderma Sensibio H2O. Inget inlägg om franska skönhetsfavoriter utan en hyllning till världens bästa micellärvatten! För några år sedan gick det endast att få tag på i Paris, nu finns det på svenska apotek. Hurra! Jag har testat och recenserat många micellärvatten men återkommer alltid till Bioderma. Den är doftlös, enkel, billig, snäll och riktigt effektiv.

Nuxe Huile Prodigieuse. En klassisk torrolja som kan användas både i hår, hud och för att mjuka upp torra nagelband. Såg på Jessicas blogg att den snart kommer ut i en prickig variant, så fin! För några år sedan lanserades en matchande parfym och kroppsserie.

Caudalie Beauty Elixir. Ett ansiktsmist med många användningsområden: den svalkar en varm dag, ger skön återfuktning på flygplanet om du är ute och reser och lugnar när huden blivit känslig och lite stram efter en lång dag framför datorn. Dessutom sätter den sminket på plats och tar bort den pudriga känslan man ibland får när man sminkat sig mycket. Läs mer om facemists här!

Klorane Dry Shampoo. Jag hittar många skönhetsfavoriter på apotek. Något jag alltid köper på mig en hel hög av när jag besöker ett sådant är Klorane Dry Shampoo. Ett enkelt torrschampo som knappast kan beskrivas som lyxigt med sin vita flaska och milda doft, men som gör det den ska. Så kan nog det mesta franska jag gillar sammanfattas – det är lyx i all sin enkelhet. Inga krusiduller! Torrschampot ger en lätt uppfräschning snarare än volym och textur, perfekt för dag-två-hår.

L’Occitane Almond Shower Oil. Min bästa duschtvål, någonsin. Den oljiga mandeldoftande tvålen blir perfekt skummig och mjölkig. Måste upplevas!

L’Occitane Shea Hand Cream. Ytterligare en grym L’Occitane-produkt jag inte vill vara utan. Jag har en i varje väska, en vid nattygsbordet och en i necessären. Handkrämerna finns i flera varianter, som denna med mandelsmör, jag gillar den klassiska med sheasmör bäst. Bättre återfuktning finns inte.

Embryolisse Lait Crème-Concentré. Jag räknade och kom fram till att jag är inne på min sjunde tub av denna kultkräm. Sjunde! Då vet man säkert att man är beroende. Precis som Klorane-torrschampot är det här en till synes ganska menlös kräm i olyxig förpackning men som är perfekt i all sin enkelhet. Formulan känns som en mix av vattnig, rinnig fuktbomb och krämig salva som är lätt att smörja in, sjunker in snabbt utan att lämna en kletig hinna men ändå återfettande nog att också funka på natten. Och den är fantastisk under makeup! Ingen parisresa bokad? Köp den på COW Parfymeri

 

Franska skönhetsfavoriter. Caudalie Beauty Elixir, Sisley Black Rose MaskL’Occitane Shea Hand Cream,  Chloé Nomade (lanseras i februari), L’Occitane Almond Shower Gel, Carven Le Parfum.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *