The Style Edit

Stilguide: Garderobsmakeover

Behöver din garderob en makeover? Idag tipsar jag om en enkel, rolig metod.

Jag älskar min garderob men hamnar lätt i samma outfit varje dag-tänk. Första veckan är det skönt, andra veckan känner jag mig oinspirerad. Nu är jag inne i en vit skjorta, svarta jeans och converse-fas. Bekvämt men uuu så tråkigt! Känner du igen dig? Jag letade makeoverinspiration och hittade en metod delad av den franska bloggen Violette_fr. Som är superbra! Metoden går ut på att lägga allt du äger i fem högar. Såhär gör du!

1. Alltid
2. Aldrig

2. 1. Aldrig någonsin
2. 2. Inte nu, kanske sen
2. 3. Frågetecknen

Vår första kategori ‘Alltid’ är de plagg och accessoarer du alltid sträcker dig efter, dina skönaste favoriter, mest använda “kommer aldrig göra mig av med”. Den enklaste kategorin! Ta fram dem på sängen, eller häng upp dem på en ställning. Analysera vilka färger, modeller, passformer du är mest dragen till. Om du behöver köpa nytt är det i denna kategori du ska leta inspiration.

Vår andra kategori ‘Aldrig’ delar vi upp i tre kategorier:

‘Aldrig någonsin’ är plaggen som är för små, för stora, som inte är sköna, som är trasiga, som passade dig för tre storlekar sedan. De som fått en fläck som inte går bort eller skor som ger dig blåsor. Sälj eller skänk dessa direkt!

‘Inte nu, kanske sen’, är plaggen du tycker om och kan se dig själv bära i framtiden. Det är “sällananvända” plagg som festklänningar, vinterboots, gravidjeansen och “bra att ha”-kläder. Denna kategori stuvar du undan i en låda under sängen eller kånkar upp på vinden och tar fram när du behöver, men gå gärna igenom dem några gånger per år. Är plagget fortfarande oanvänt efter flera säsonger? Sälj eller skänk.

‘Frågetecknen’ är de plagg du älskar, men inte sträcker dig efter. De kanske känns för fina, du vet inte hur du stylar dem, de kräver effort. Höga, snygga klackar är typiskt för den här kategorin. Lösningen ligger i att matcha dessa “frågetecken” med “alltid”-kategorin. Ta glitterpumpsen och bär dem med dina favoritjeans. Tvinga dig själv steama den där blusen fastän du inte orkar. Du kommer få som en helt ny garderob! Och garanterad bli inspirerad.

Voilá! Du är i mål och kan njuta av kläder och accessoarer som du både använder och älskar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *