Beauty

Glossier smackdown

Glossiers bästa och sämsta – en shoppingguide

Glossier. Kanske Instagrams mest hypade sminkmärke? Jag föll handlöst: söta förpackningar, bra pris, fina, inkluderande reklambilder och strålande recensioner. När märket äntligen började shippa till Sverige tog det inte många sekunder innan jag klickade “add to cart”. Jag har nu en rejäl samling Glossier-produkter i mitt badrumsskåp. Men är produkterna värda hypen? Idag går jag igenom allt jag testat och guidar dig genom Glossiers toppar och dalar.

Favoriterna. Änglakörer och fyrverkerier.

Balm dot com. Allt-i-allo-smörj i söta tuber som går att använda på läppar, torra nagelband etc. Ni har hört det förr – och har säkert tjugo liknande hemma någonstans. Inget nytt, men ändå älskar jag dem. De är söta, doftar gott, är fina att se på – och jag vill ha allihopa.

Cloud Paint. Här har vi mina absoluta favoriter! Lätta, krämiga rouge-slash-bronzer-slash-lippie som går att smacka på med fingrarna. Ger en sömlös, lätt färg, känns väldigt naturligt och fresh. Kommer i praktiska, fina tubförpackningar i sex färger. Jag älskar Dusk som bronzer och Beam på kinder och läppar.

Perfume Solid. En fast parfymolja i världens kanske finaste, smartaste förpackning du stänger med ett klick (så satisfying!!) och kan bära med dig överallt. Jag är dock mer exalterad över förpackningen än doften – noterna är “hudlika” och mjuka men känns lite för mjäkiga för min smak. Men eftersom förpackningen är fantastiskt tänkte jag gröpa ur doften och fylla “hålet” med ett läppbalsam eller liknande. Jag vill aldrig vara utan den lilla rosa dosan i min väska..

 

Medelmåttorna. Mitt-emellan-bra utan wow-känslor.

Priming Moisturizer. Inget revolutionerande, inget superduperbra, men en bra hudkräm i all sin enkelhet. Påminner om Embryolisse Lait Crème-concentré som ju är en favorit här hemma, men hälften så dyr. Jag kommer köpa igen eftersom en enkel, bra fuktkräm alltid behövs.

Milky Jelly Cleanser. Samma sak med rengöringen som krämen – jag har sett liknande förut. Men även denna är bra i all sin enkelhet och jag kan absolut se mig själv köpa denna om och om igen eftersom den är bra, gör vad den ska och inte kostar skjortan. Den tar dock inte bort vattenfast smink, så grunda med ett micellärvatten eller ett balm.

Stretch Concealer. En mediumtäckande concealer i burk som faktiskt blir himla fin på huden. Den är lätt att blanda ut och sitter åtminstone en halv dag utan att creasa (liksom de flesta krämiga concealers på mig). Om det är ett naturligt resultat du är ute efter är den helt klart värd att spana in – men jag som har sjutton andra concealers kommer inte köpa en back-up.

Body Hero Daily Oil Wash. En doftande gelé-duschkräm i typisk Glossier-millenial-pink pumpflaska. Jag blev överraskad av doften som är betydligt starkare än parfymen – jag hade förväntat mig något “fräscht” men här har man tänkt till och skapat en fin, varm, lite kryddig doft. Återigen inget revolutionerande och jag har många duschkrämer som är bättre.

 

Besvikelserna. Okay, thanks, bye.

Lid Star. Transparenta, skimriga krämskuggor i hylsor med läppglans-applikator. Fina färger (som dock är ganska lika varandra). Här är det applikatorn snarare än produkten i sig jag stör mig på – Den saknar “stopper” som drar av överflödig produkt, ni vet en sådan som mascaror har. Efter två användningar hade krämskuggan kletats ut över handtaget och ner i necessären.

Generation G. Skira, matta läppstift i skruv-upp-hylsa. Så skira att du lika gärna kan använda ett vanligt läppbalsam. Matta? Nja. De har inget skimmer i sig men visst är de krämiga som ett “vanligt” läppstift ändå. Skrangliga förpackningar drar ner betyget ännu ett snäpp.

Boy Brow. Jag förstår inte hypen! Tänk dig Benefit Gimme Brow, men utan fibrerna. Rätt och slätt en färgad bryngel utan stadga. Funkar förvisso bra om man redan har rejäla bryn, eller är duktig med att färga/vaxa/fixa regelbundet och bara behöver det sista “oompfet”. Är det något sånt du är ute efter – kör. Jag tänker inte köpa igen.

Sammanfattningsvis har Glossier liksom de flesta sminkmärken sina ups and downs. Långt från alla produkter är sådär himlastormande bra jag ville att de skulle vara. Jag älskar Cloud Paint och Balm dot Com, och kan tänka mig att köpa några av hudvårdsprodukterna igen. I övrigt – nja. Men allt ont för något gott med sig: förhoppningsvis har mitt testande gett dig shopping-perspektiv och kanske hindrar jag dig från ett felköp!

8 Comments

 • Olivia

  Vad tycker du om färgen på concealern? Jag är sugen på att testa den men är väldigt blek och är orolig att den ska vara för mörk eller orange.
  Vilken nyans har du?

  • Karin Lind

   Jag har ljusaste, light, och den är neutral/beige i tonen. Går inte mot gult på mig. Tror att den skulle motsvara en MAC N-20. Inte jätteljus alltså, så är du väldigt ljus skulle jag hellre köpa t.ex. Nars concealer i burk i Chantilly (tror jag den heter). Däremot är Glossier-concealern så pass genomskinlig/halvtäckande att den inte blir som en beige “smocka” på huden. Kanske skulle det funka ändå 🙂

 • Emmie

  Åh, och jag som älskar boybrow! Hade en färgad bryngel från Anastasia tidigare som var bra men höll inte alls på plats som boybrow gör. Plus att borsten är liten så den är så enkel att använda, vissa är stora som mascaraborstar och så svåra att använd enligt mig. Jag har förvisso fylliga bryn men de har varken färg eller är noppade till perfektion. Blev sugen på att testa gimme brow nu för o jämföra, har aldrig använt en med fibrer!

  • Karin Lind

   Åh jag tycker inte Boybrow håller mina på plats alls.. 🙁 Åh ja, gimme brow är SÅ bra. Exakt samma borste som Glossiers. Men med fibrer då, så du får lite mer fluff och stadga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *