Beauty,  Minimalism

Hållbara favoriter och eko-märken att testa

Januaris utmaning i Minimalismutmaningen är att tipsa om hållbara skönhetsmärken – vilket jag tänkte göra idag! Begreppet hållbart betyder flera saker och jag har skrivit ett långt, informativt inlägg här. Idag är det dags att visa mina hållbara favoritprodukter, och dela med mig av några märken jag verkligen vill testa!Det danska ekomärket Kjaer Weis hittar du hos Jolie Beauty

Weleda Skin Food. Tyska Weleda gör flera bra kroppsprodukter, däribland min stora favorit Skin Food – en allroundskräm som är magisk under smink! Den är riktigt fet, närande och tjock. Som en salva. Den ger ett helt otroligt glow och funkar toppen på läppar, nagelband och andra områden som lätt blir torra. Weleda är ekologiskt certifierade av Natrue och även Fair Trade.

RMS Beauty Living Luminizer. Jag älskar denna ekologiska, kräm-highlighter gjord av olika råa, vegetabiliska oljor – den är en av de finaste highlighters jag testat! Både ingredienserna och förpackningarna är helt nedbrytbara och/eller kan återvinnas. Man har valt att inte certifiera ingredienserna än – läs mer om det här.

Kjaer Weis. Det danska eko-lyxmärket Kjaer Weis gör underbara krämrouge, läppstift och lipbalm av ekologiska ingredienser, förpackade i återvinningsbara metall-etuin med refill-system. Jag köper dem här.

Hudvård från franska Ecocert-certifierade Patyka

The Beauty Archive. Svensktillverkade krämprodukter som hälls upp för hand i små glasburkar. Innehåller certifierat ekologiska oljor, mineraler och några få syntetiska ingredienser. Jag gillar verkligen de hallonrosa-röda läppstiften.

Zuii Organics Lip & Cheek. Krämrouge-och-läppstift i ett med mycket pigment från Zuii – ett australiensiskt märke som tillverkar makeup av olika oljor, växter och blommor där 95% av ingredienserna är ekologiskt certifierade.

Patyka. Jag testar just nu en hel serie hudvård från franska Patyka, läs mer om det här! Märket är certifierat av Ecocert och har helt återvinningsbara förpackningar.

Herbivore Botanicals Rose Hibiskus Face Mist. En av mina bästa facemists kommer från amerikanska Herbivore som tyvärr blandar en del bra saker (ekologiska, lokalt odlade ingredienser) med fluff du borde ta med en nypa salt (helande stenar). Men misten är underbar.. Så den kommer jag definitivt köpa en back-up på.

Ljuvliga små burkar från raw-märket RMS Beauty

Märken att utforska

Stop The Water While Using Me! Tvålar och schampon gjorda helt av nedbrytbara ingredienser i återvinningsbara refill-förpackningar med den enkla, men smarta, uppmaningen att stänga av vattnet medan du tvålar in dig. Märket är inte ekologiskt certifierat – de skriver själva att de valt att investera pengarna det kostar att certifiera i olika vattenprojekt, bland annat i Tanzania.


Parfymmärket Sana Jardin stöttar utsatta kvinnor i Marocko

Sana Jardin. Parfymer med 15-20% essentiella växtoljor som tillverkas enligt konceptet ”Beyond Sustainability”: ett program i Marocko som ger finansiellt stöd till utsatta kvinnor. Jag har aldrig tidigare hört talas om “grön” parfym – det vill jag lära mig mer om! Du kan köpa märket här.

Ilia. Makeup i stort nyansutbud – vilket är ovanligt bland ”gröna” märken! Ilia använder en blandning av syntetiska och organiska ingredienser och de flesta, men inte alla, förpackningar är återvinningsbara och/eller tillverkade av återvunnet material.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *