Minimalism

Januaris mest burna plagg

Återblick. Som ni vet älskar jag att analysera min garderob och göra tillbakablickar. Vad har jag haft på mig? Vilka har jag inte använt alls? Vilka outfit-kombinationer har jag använt mest? Jag har trackat allt jag burit i januari i min “capsule tracker” du kan läsa mer om här.

Min ‘Capsule Tracker’ i början av månaden.

1. Rodebjer Nusa Wool Coat. 2019 års sista köp, kappan från Rodebjer, har visat sig ha ruskigt lågt PPA, pris per användning! Kappan Nusa har en vid, oversizead, minimalistisk silhuett, vida ärmar, enkel knäppning och rund, kraglös halslinning. Dess enkelhet har gjort den perfekt att bära med både klänning, kjol och blus och jeans och tittar man i min “tracker” är den januaris mest burna plagg. Nu börjar det nästan bli för varmt för en ullkappa – snart lägger jag undan den inför nästa vinter och byter kappa mot min tunnare vår-trenchcoat.

2. Bastoppar från Wolford. Och i överdelsväg är det den enklaste bastoppen jag burit oftast i januari – antingen den långärmade tajta eller det ärmlösa linnet från Wolford. Väldigt enkelt, väldigt bas. Jag har framförallt burit dem under andra överdelar, blusar och stickade tröjor, jag varierat desto mer och därför inte fått lika många “kryss” i min tracker.

I januari har det blivit få outfits likt dessa, med kjol och blus.

3. Levi’s Ribcage Jeans. Januari har något överraskande varit en byxmånad! De flesta mornar har jag för ovanlighetens skull sträckt mig efter byxor, snarare än favoritkjolen. Kanske för att vädret varit för kallt för kjol och att jeans + kashmirtröja + boots är en så klassisk, snygg vinterkombination. Extra snyggt med mina nya favoritjeans från Levi’sRibcage som sitter tight över lår och rumpa och är raka från knäna och nedåt.

Favoritkjolen och januaris mest använda överdelar.

4. Filippa K Volume Skirt. Såklart. Ingen “mest använda”-lista utan favoritkjolen!

5. Arket Double-knit Merino Trousers. Och avslutningsvis, byxfavorit nummer två i januari – merinoullsbyxorna från Arket! Woo! Jag har fullkomligt levt i dessa på kvällar och helger (och en del lata jobbdagar). Levi’s-jeansen må vara snygga men är inte soffhängs-vänliga och ibland vill man bara vara bekväm. Chic, men bekväm.

Shoppa mina mest använda plagg:
Rodebjer Nusa Wool Coat – i svart här, blått här, beiget här
Levi’s Ribcage Jeans – här
Wolford Bodysuit – här
Wolford Aurora Top – här
Filippa K Volume Skirt – tyvärr slutsåld!
Arket Double-knit Merino Trousers – här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *