Beauty

Kärlek till Kjaer Weis

Inlägget är skrivet i samarbete med Jolie Beauty. Läs mer i min policy.

När det kommer till skönhet, brukar det finnas två läger. Vi har antingen de syraälskande, kemi-intresserade nördarna som älskar effektiva ingredienser och tydliga resultat. Sen har vi eko-gruppen som vill ha naturliga ingredienser och undviker vissa ämnen. Grovt förenklat.

Jag är ute efter resultat. Därefter kommer en annan parameter att ta hänsyn till – lyxen! En produkt kan vara hur effektiv som helst – om den är förpackad i en ful förpackning kommer jag inte få samma härliga upplevelse när jag använder den. För mig handlar skönhet mycket om det taktila och visuella, och det göttiga i att riktigt unna sig. Hudvård och smink är en liten “ritual”. Jag har inget emot ekologiska produkter, tvärtom, jag vill gärna göra så liten skada på miljön som möjligt, men jag upplever att 9 av 10 “naturliga” skönhetsmärken är lite.. Tråkiga?

Det är därför jag är så glad över att samarbeta med Jolie Beauty, den finska skönhetswebshoppen som nu också finns i Sverige! Deras sortiment består av flera ekologiska och naturliga high end-märken som osar lyx: Honoré des Prés, RMS Beauty, Kypris och – Kjaer Weis. Idag visar jag produkterna jag valde ut från Kjaer Weis och hur de faktiskt kommit att förändra min syn på skönhet!

Kjaer Weis förenar det bästa av två världar. Smart, lyxigt och framförallt – hållbart! Jag kan bli tokig på all plast och den köphysteri som råder i beautyvärlden just nu. Då är det skönt med ett märke som tänker långsiktigt, utan att tumma på lyxkänslan. När jag fick hem produkterna jag beställt låg de vackert förpackade i röda läderaskar. Innanför – ännu finare metallförpackningar som väger tungt i handen. De snygga, lyxiga förpackningarna kan dessutom återanvändas – du köper helt enkelt en påfyllningsförpackning när den första tagit slut, och klickar fast! Väldigt smart. Refillsen kommer sedan i förpackningar av återvunnen kartong. Det märks tydligt att man jobbat länge med att få till rätt estetik och lyxkänsla, “trots” att märket är eko. Heja!

Hur är produkterna? Kjaer Weis jobbar framförallt med krämbaserade produkter med ekologiska oljor. Crèmerouget Cream Blush (klick) känns mjukt och lättarbetat med jojobaolja och rosfröolja, Lip Tint (klick) innehåller sheasmör utan syntetiska färgämnen eller dofter. Som minimalist blir jag extra glad när rouget kan användas på läpparna, och tvärtom. Krämhighlightern Radiance Highlighter (klick) funkar lika bra som ögonskugga som på kindbenen, den påminner om en något skirare MAC Cream Color Base.

Makeup-minimalism blir ledordet för mitt skönhetsintresse i framtiden och jag vill försöka än mer skriva om det allra lyxigaste, härligaste och bästa. Är produkten hållbar – ännu bättre. Målet: en liten utvald samling smink där Kjaer Weis säkert kommer att få inta en huvudroll!

Har du testat något från Kjaer Weis?

 

 

 

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *