The Style Edit

Kläder för kallare väder

Vädret skiftar, ny säsong. Jag är varm på jobbet, fryser när jag går från jobbet, varm igen på tunnelbanan. Vad ska man ha på sig?! Att få garderoben att funka över året, över säsongerna, kan vara knepigt. Idag kommer mina bästa tips för hur du bäst klär dig för ett kallt, regnigt oktober-november.

 

Utomhusskor, inomhusskor. Utomhus måste du tyvärr hålla dig till material som tål regn och blöta höstlöv. Glöm mocka! Men inomhus kan du byta till – ja vilka skor som helst egentligen! Klackar, sockboots, ballerinas. Njut! Jag bär ett par klassiska jodphurs utomhus men har ett par ballerinas ståendes på jobbet och byter skor (och strumpor) när jag kommer fram.

Boots + detalj. Och apropå skor. Om du bär dina boots även inomhus på jobbet, testa att rulla upp jeansen, eller klipp dem så du får en rå jeanskant längst ner. Mycket snyggt. Eller om du gillar snortighta jeans – välj ett par sockboots. De värmer utan att kännas klumpiga. Temperaturen kräver som tur är inte att vi klär oss som michelingubbar riktigt än..

Några av mina mest använda stickade tröjor. Från ArketUniqlo och & Other Stories.

Ett tunt, varmt lager. Om jag bara får välja ett lager-på-lager-plagg måste det bli den här merino-koftan från Uniqlo. Den är tunn, enkel, skön, varm och går att knö ner i en väska. Ingen oro för skrynklor, inget att stryka, behöver knappt tvättas. Bara vädras! Dessutom billig med tanke på merinoull. Win-win.

Scarfs, basker, handskar. Jag älskar att bära basker såhär års, och handskar. Scarfs bär jag året om, men särskilt på hösten. Om scarfs känns ovant, testa att knyta dem bakåt. Mer chic, mindre flygvärdinna.

De bästa strumpbyxorna. Jag har testat många och de absolut bästa är de opaka, svarta strumpbyxorna “Ultra Fit” från Calvin Klein. Du hittar dem här.

Från trench till kappa. Hösten är ytterklädernas tid, med andra ord: den bästa tiden! Jag älskar ytterplagg. Framåt november är det dags för kappa. Tills dess, välj en tunn modell med krage som går högt i halsen, men som kan vikas ner, för maximalt med temperaturväxlings-variation. Odessa från Rodebjer är riktigt fin.

Mysiga hemmakläder. Kryddiga doftljus, varma bad och många koppar te hör hösten till. Men också tofflor och mysiga hemmakläder! Är du som jag, som hoppar i duschen och byter kläder sekunderna efter du kommit hem från jobbet, kan det vara värt att investera i något lyxigare. Kashmir-mjukisbyxor, till exempel. Ljuvligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *