My style

Köpen jag ångrar

Inlägget innehåller annonslänkar.

Långt från alla skor är värda pengarna.

Du får vad du betalar för. Eller? Jag älskar att ravea om hur man ska shoppa, men jag skulle ljuga om jag skrev att jag bara gör bra köp! Härom veckan köpte jag ett par ballerinaskor från Bianco som såg väldigt fina ut på bild, men som kändes väldigt plastiga väl uppackade. Som tur är kunde jag returnera dem. Note to self: prova alltid skor i butik och köp alltid läder! Jag har gjort några fler felköp genom åren jag tänkte visa idag. Här är de – köpen jag ångrar!

Ballerinas från Chloé. Likväl som att billiga plastskor aldrig håller och alltid gör mig besviken, har jag lärt mig genom tråkig (och dyr!) trial and error att skor för tusentals kronor aldrig är värda pengarna. Ballerinaskorna från Chloé jag köpte på Nathalie Schuterman för några år sedan, som gick sönder efter bara några användningar, är ett bra exempel. Att de gick sönder beror på flera saker: damskor är sällan tillverkade för att hålla länge, de flesta dyra skor är gjorda helt i läder och jag lever inget lyxliv som dyra skor kräver (med chaufför som kör en överallt så man aldrig behöver använda skorna utomhus i Sveriges slask-klimat). Jag har ett par riktigt dyra skor, chanelballerinaskorna. Jag erkänner – de är inte värda pengarna! Med en prislapp på 5300 kr, ja då betalar man en del för chanelloggan..

Rodebjer Odessa. En trenchcoat som jag använt en hel del, men som jag ändå räknar som felköp. Kvalitén är inte alls som jag förväntar mig av en 2700-kronors kappa med sömmar som släpper och knappar som lätt faller av. Som tur är köpte jag den på 70% rea – mer än så hade jag nog aldrig gett för en kappa som dessutom är helt i polyester.. Note to self 2: kolla alltid material innan du köper.

Hope Free Blouse. Så fin, så dålig kvalitet.

Hope Free Blouse. Åter igen ett plagg till högt pris, med dålig kvalité. Jättefin de första användningarna, tappade sedan färgen. Tråkigt, jag gillade verkligen modellen!

Allt för dyra jeans. Jag har provat mig igenom mängder av svarta, smala jeans genom åren. Så lita på mig när jag säger – det är ingen skillnad mellan billiga och dyra jeans! Åtminstone inte vanliga stretchjeans (vintage Levis, det är en annan sak). Jag använde 1500-kronorsjeans länge. Totalt bortkastade pengar! Molly från Gina Tricot, modellen jag alltid bär och köper sedan några år tillbaka, kostar 299 kr och är värda varje krona! Jag har skrivit mer om dem här.

 

Tack och lov för gratis retur! Vilka köp ångrar du?

15 Comments

 • Emmi

  Roligt inlägg Karin! Jag håller med dig om Odessa-kappan, jag älskar min och använder den i princip varje dag MEN knapparna blir jag galen på – hur kan de lossna så ofta… 🙁 Sömmar har jag inte haft problem med som tur.

 • Annika

  Hej Karin! Jag ångrar en svensktillverkad mockajacka med axelvaddar jag köpte för många år sedan (ivrigt påhejad av min mamma). Den kostade 4500:- och blev nog bara använd 5-6 gånger… Skänkte den till Myrorna för några år sedan…

 • Hanna

  Jag tycker precis tvärtom om jeansen från Gina Tricot, de tappade färgen direkt och blev grå. Ett riktigt dåligt köp. Däremot har jag ett par svarta jeans från Acne som jag haft i flera år och som håller färgen tvätt efter tvätt.

  • Karin Lind

   Å nej! 🙁 Mina håller sig svarta, men då tvättar jag med svart tvättmedel och vänder ut-och-in. Vad heter modellen från Acne du använder?

 • Linda

  Kul och lärorikt inlägg som alltid!
  Jag ångrar alla köp från Rodebjer. Långärmade polotröjor där ärmarna krymper trots tvätt som av änglavingar och dessutom är i oskönt material som jag svettas av. Klänningar i ljuvlig bomull men som blir noppiga nästan direkt. En ljuvlig blå jacka med dragkedja i perfekt modell men där tyget inte är gjort för att användas utomhus eller i kollektivtrafik och därför både noppar sig och rivs upp med långa trådar som följd. Inte så classy. En underbar koboltblå a-formad ullkjol från Acne. Dels passar jag inte a-kjol vilket inte är acnes fel, men när man gick sprack fodret och hasade upp sig kring midjan, och ullen töjde sig så att den hasade ner över rumpan. Kastade den efter ett par tre tillfällen. Vågar inte tänka på vad den kostade.
  Köp jag aldrig ångrar; longchamps väskor är fina tio år efter flitigt användande, Boss kläder håller också år efter år. PPA är nere på 200-300 och de kommer fungera länge till.

  • Karin Lind

   Tack 😀
   Å nej! Rodebjer som är så dyrt också.
   Jag har också en Longchamp, den har hållt i 10 år precis som du säger!

 • Sara

  Vad är det för svart tvättmedel som du tvättar dina jeans med? Har också problem med att mina blir grå direkt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *