Beauty,  City guide: London

Liberty London

Krarrande trägolv, mysiga vrår – och lyxiga skönhetsprodukter. Ska du till London, måste du till Liberty!

Mysig lyx. Så kan man sammanfatta varuhuset Liberty på Regent Street ett stenkast från Oxford Circus! Om varuhuset Selfridges och Harrod’s är stort, pampigt och dyrt, är Libertys motsatsen. Liberty har i och för sig samma märken som de övriga pamparna men känns mycket mer behagligt att besöka. Huset började byggas på slutet av 1800-talet och har kvar den gamla inredningen. De bruna, slitna trägolven knarrar mysigt, det är lågt i tak, inte så mycket folk som trängs och bakom varje hörn väntar något nytt.

Lixirskin, Surratt, Le Labo, Rodin… 

Flera våningar av lyx. Eftersom Liberty är ett varuhus finns här flera våningar med allt från heminredning till kläder, skönhetsprodukter och en hel våning full av skor. Längst upp hittar du jul-avdelningen och bakom hörnan med julgodis – här finns ett helt rum dedikerat åt oss som älskar att bada badkar. Tänk badoljor, lyxiga tvålar och doftljus i massor från marken du aldrig hört talas om förut. Cravings!

Skönhetsavdelningen. På entréplan samsas Libertys tyger, prints och vackra anteckningsböcker med skönhetsavdelningen som är uppdelad i flera, små rum: ett för parfym, ett för hår, hudvård, makeup och så vidare. Underbart drömmigt!  Vissa märken hittar du ingenstans förutom här: Le Labo, Surratt, Lixirskin, Fréderic Malle och Rodin för att nämna några.

Några av alla de produkter du hittar på Liberty.

Vad köpte jag på Liberty? Jag kom hem med en ögonbrynsgel från Surratt, Expressioniste Brow Pomade. Jag passade också på att köpa tvålar och ljus som jag tänkt ge bort i julklapp, från bland annat Nesti Dante.  Jag överdriver inte när jag säger att jag hade kunnat fylla hela min resväska med produkter bara från bad-butiken på plan 4! Hade jag inte redan köpt så mycket dagen innan, på Space Nk, hade jag nog gått mer wild and crazy..

Psst.. Följ Libertys skönhetsteam på instagram @libertybeautyteam

2 Comments

  • Liselotte Johansson

    När jag besöker Liberty är det framför allt för tygerna. Den avdelningen ligger högst upp i varuhuset. Sist jag var där för två år sedan blev det inget inköp, annars brukar jag ha svårt att låta bli att köpa något tyg där. Libertytyg i siden är mitt favorittyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *