My style

Loungewear: perfekta plagg för social distancing

 

Hemma. Från och med i onsdags är gymnasieskolorna stängda och lärare i Stockholmsområdet råds att hålla sig hemma. Jag undervisar på distans (tack och lov för wi-fi och smarta digitala lösningar!) och har möten över datorn. Min dag ser ut ungefär såhär: vakna, kaffe, möte i köket framför datorn, med webbkameran. Gordon jobbar hemifrån i andra rummet. Lektion, kaffe, lektion, planering. Möte. Fortfarande i köket. Kvällsrutinen: promenad, yoga, hudvård, läsa.

Oavsett om du vill kalla det ‘quarantine chic’ eller tröstshoppa bort ångesten – det är tid för loungewear! Mjuka hemmakläder som inte sitter åt. Midjor med stretch. Mysiga tröjor, bygellösa behåar. Ju fluffigare och skönare desto bättre. Jag må älska fina chanelskor och kjolar – men det är utomhus. På jobbet med betoning jobbet. Nu är det bekvämlighet före allt. Samtidigt vill jag kunna hålla en digital lektion och sitta i skypemöten utan att skämmas – så pyjamas med hjärtan går bort!

 

Favoriter från Arket. 1. / 2. / 3. / 4.
Sidenbyxor, cashmerejoggers och stickade tröjor är plaggen du ska leta efter. Tänk naturmaterial som kashmir, merino, siden och lin. Jag sitter just nu och skriver i mina favoritbyxor från Arket jag fyndade på rean. De är vida, mjuka, i merino. Inget sitter åt så de är perfekta att jobba hemma i. Arket gör för övrigt de bästa hemmakläderna. Jag har samlat mina mjuka hemmafavoriter därifrån i kollaget ovan och i listan nedan.
 Arela / MATE / Skin 
Jag frågade runt och fick tre tips på märken som specialiserar sig just på loungewear: Arela, MATE och Skin. Värda att spana in! Jag kan också tipsa om Etsy, sidan där du handlar vintage och handgjort. Där finns många härliga linnekit och sköna, mjuka kaftaner! Jag hittade Pavietra, ett litet märke som gör sköna, lösa kläder i ekologiskt lin, baserade i Minsk. I tider som dessa är det extra viktigt att stötta de mindre företagen!

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *