Beauty

Månadens beautysammanfattning – augusti

September. Årets bästa månad (om jag måste välja)! Både i modeväg och skönhetsväg är det dags att avsluta sommaren. En tid att se över sin hudvårdsrutin, kanske byta ut den lätta krämen med mycket SPF till något tyngre och äntligen gå på med starkare syror. Hösten är också en tid när jag dras till kryddigare doftnoter, oljor och fluffiga fuktmasker (gärna med ett glas rödvin till..).

Augustis hudvårdsrutin.
Höstmode, visst. Men höst-hudvård? Mja, jag byter iallafall ut några delar i min hudvårdsrutin när temperaturen faller! Jag inleder höstrutinen med ett mysigt balm eller olja (micellärvatten är för varmare tider), därefter rengöring med något lödande. Alltid dubbelrengöring. Därefter något i syraväg, antingen en snäll toner eller något rejälare. Äntligen syrasäsong! För massor av fukt och fett lägger jag därefter ett serum, olja och en fetare kräm, med längre solskydd än tidigare.

 

Augustis mysigaste: Glossier Moisturizing Moon Mask
En återfuktande, “återfettande” fuktmask, drömmigt fluffig och krämig, som gör huden härligt mjuk. Innehåller mandelolja, squalane och hyaluronsyra (tre av mina absoluta favoritingredienser) men också lakritsrot, citroextrakt, aloe och honung. Jag har matchat masken med en kopp te, en bra serie och choklad. Finns inget bättre!

Augustis mest spännande nyhet: H&M Find Your Fragrance
25 dofter i mist, parfym eller rollerball, med en enda not eller komponerade efter ett minne. H&Ms nya parfymkollektion har något för alla. Finns i butik nu!

H&M Find your fragrance: Makassar Patchouli & Rose Absolute

Den tog slut: Urban Decay All-nighter Setting Spray
Nu när jobbet kickat igång igen och jag ivrigt gestikulerar, står, går och pratar hela dagarna (lärare!) krävs något extra för att hålla sminket på plats hela dagen. Även om kylan smyger sig på är det fortfarande varmt i klassrummen. Jag har använt upp en gammal favorit från Urban Decay – deras All-nighter. Ett spray som “låser fast” sminket.

Augustis budgetkap: NYX Setting Spray Matte
Och apropå setting spray! När min All-nighter tog slut, sträckte jag mig efter en budgetvariant från NYX, som förvisso säger att den ska vara matt men ger mer av en “dewy” finish. Den är lika bra som All-nightern, men hälften så dyr. Yay! Kom bara ihåg att dubbelrengöra ordentligt när du använt setting sprays och andra “tyngre” sminkprodukter – smink idag är så pass heavy duty att du måste lösa upp det med ett balm/olja och sedan rengöra.

Augustis mest använda: Chanel Les Ombres Clair Obscur
Den matta fyr-skuggpaletten i limiterad upplaga från Chanels höstkollektion har redan blivit ett givet tillskott till min morgon-sminkrutin. Dyr som satan men väldigt fin, och du får faktiskt fyra skuggor (och en spegel och underbar förpackning..) för pengarna. De fyra neutrala, bruna skuggorna är perfekta för en skugg-rookie som jag. Bara att swosha på!

Augustis medelmåtta: Chanel Le Volume Révolution de Chanel
Det är med en liten tår i ögat jag skriver detta: Chanels ursnygga 3D-printade mascara, i fantastiskt lyxig förpackning med räfflat svart lack, ger mig inte volymen jag vill ha! Den ger svärtan, håller böjen och smular inte men är alltså inte perfekt. Jag ska använda upp den, men köper inte en ny när den tar slut. Mascarajakten verkar vara evig – håll tummarna att nästa mascara är ÄNNU bättre..

2 Comments

  • Jessica

    Alltså jag förstår inte hur det går till men kanske har vi fått olika formula för jag jar aldrig fått så mkt volym som av nya Chanel-mascaran. Nästan så att fransarna drunknar…..

    • Karin Lind

      Oj! Hmm. Jag misstänker att det är borsten som är lite för stor för mina ögon och fransar. Får liksom inte “in” borsten närmast fransraden utan att få massa klet runt om ögat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *