The Style Edit

Mer minimalism!

Jag har länge förespråkat minimalism. Eller snarare modeminimalism. Vad betyder det? För mig handlar det om att göra hållbara val och medvetandegöra min konsumtion. Att äga färre plagg och bara shoppa det jag “behöver”. Slow fashion.

Mitt intresse för minimalism växer och ju mer jag läser om material, hållbara klädval och capsule wardrobes desto mer börjar jag applicera samma minimalistiska tänk på andra delar av mitt liv. Idag delar jag med mig av några nyfunna tips!

Digital detox. Bloggar, instagram och sociala medier är två saker för mig. Jobb – bloggen är mitt extrajobb – och underhållning. Ibland är det nästan för roligt! Jag kan bokstavligen blippa i timmar. När sociala medier känns överväldigande och snarare stressigt än kul har jag tre tips! Först såklart att avfölja alla youtubers och instagrammare du inte inspireras av längre (utan att känna dåligt samvete). Svämmar mailen över? På Unroll.me kan du se över alla dina mailprenumerationer. Appen Feedly låter dig prenumerera på bloggar.

Rensa! För en bättre, mer genomtänkt stil börjar du med att rensa garderoben. Det är sen gammalt. Jag försöker applicera samma rens-tänk på andra områden i hemmet. Vet du inte var du ska börja? Gör en lista på små, överkomliga “rensområden”. Skohyllan, skafferiet, badrumsskåpet, receptsamlingen. Rensa ett område per vecka.

Hejdå bomullsrondeller! Om du också älskar beauty vet du hur mycket bomull som görs åt på en vecka! Man tar bort mascaran, smetar av ansiktsmask och sveper på toners. Både dyrt, och miljödumt. Jag har köpt ekologiska, tvättbara bomullspads i tyg som jag använder, och sedan slänger med i tvätten. De kan användas om, och om igen. Så smart! Du hittar dem här.

En minimal sminkrutin. Nej, jag kommer troligtvis aldrig göra mig av med min samling highlighters. Men jag har försökt minimera min necessär (så går det när man sover över hos pojkvännen ofta och inte orkar släpa halva sminksamlingen) och lyckats ganska bra! Jag använder numera samma krämskugga på ögonen som contouring, MAC Paint Pot i färgen Groundwork. Jag lägger samma läppstiftsfärg som crèmerouge och använder brynskuggan som eyeliner. Både snyggt och trendigt ton-i-ton!

 

4 Comments

  • Hanna

    Smart tips med de tvättbara bomullsrondellerna! Jag har ofta dåligt samvete över hur många bomullsrondeller jag slänger varje vecka.

  • Liselotte

    Jag har precis beställt tvättbara lappar från apotea. Jag beställde även bioderm som jag tycker är bra att ta bort smink med. I morse rensade jag bort en massa träningskläder och sparade bara de som jag använder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *