My style

Min sensommar-capsule wardrobe

Inlägget är skrivet i samarbete med By Evalunda. Läs mer i min policy.

En Capsule Wardrobe, eller kapselgarderob, är en koncentrerad garderob, ofta bestående av ett specifikt utvalt plagg du bär under en specifik säsong. En “garderob i garderoben”. Jag har bloggat om modeminimalism länge och tycker idén är fantastisk, och har klätt mig efter CW-principen i några år. Börjar äntligen få kläm på det hela! Det är dags att kika på min uppdaterade kapselgarderob.

Min sensommar-kapselgarderob kommer fungera under sen augusti-september-tidig oktober och behöver både klara varma eftermiddagar med grader uppemot 20, kyliga mornar på väg till jobbet och ett stundande höstväder. Eftersom dagarna fylls av jobb behöver kläderna vara propra och funka med dresscoden (på mitt nya jobb har vi ingen formell dresscode men som lärare är jag noga med vad jag signalerar). Dessutom står eller går jag mycket vilket inte funkar med obekväma klackar..

Sensommargarderoben innehåller ballerinas Chanel och Dior, flätade skor H&M, loafers Flattered. LV Alma,  ATP Atelier Volterra.

Två underdelar: jeans Gina Tricot, kjol Tibi. Fyra överdelar: en enkel body utan ärm, H&M, body med ärm Wolford, vit skjorta H&M, svart blus & Other Stories.  Samt en tight klänning, H&M och min nya kaftanklänning, by Evalunda.

Typiska sensommaroutfits.
I en CW handlar allt om att “maxa” plaggen och kombinera dem med varandra, för att skapa så många outfits som möjligt! Den vita skjortan funkar lika bra över min nya klänning, som instoppad i den svarta tibikjolen och till jeans. Samma med min svarta sidenblus från & Other Stories. Kaftanklänningen från by Evalunda funkar lika bra som den är, som under en kjol, förvandlad till blus. Varmare dagar kan jag bära barärmat, annars gillar jag det mer täckande, speciellt till jobbet.

Vikten av accessoarer.
Tre veckor in i utmaningen – jag började med denna kapsel i början av augusti – och jag har redan märkt hur jag vill “fixa” mina outfits lite extra. Det finns helt enkelt ett behov av att komma ur det enkla svart kjol/vit skjorta-tänket. Jag kan byta ut skor och väska, men inte mycket mer än så. Jag har förvisso klätt upp och ner stilen med smycken och smink, men till nästa kapsel tar jag med mig vikten av ännu fler skor och accessoarer.

Mer av ett hållbarhetstänk.
Det är extra viktigt att vardagsplaggen är hållbara – det är dem jag bär oftast, måste ersätta oftast och tvättar oftast. Min nya kaftanklänning du ser ovan, från svenska by Evalundaär höjden av etisk shopping. När jag först kom i kontakt med dem kände jag genast att – det här är ett märke för min garderob 2018. Lika delar enkel, elegant och eko. Sydd i tyg av modal, en fiber tillverkad ur cellulosa, och därefter färgad i svart indigo. Allt enligt gamla traditioner och hantverk! Att jag samarbetar med dem idag är jag extra stolt över. Jag vill fortsätta gå mot en mer hållbar livsstil och hösten 2018 är inget undantag!

Inlägget är skrivet i samarbete med By Evalunda. Läs mer i min policy.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *