My style

Min stil v. 16

Veckans inspirationskällor, museum jag vill besöka, en ny drömväska från Elleme och ett nytt sätt att klä sig (lite mer vuxet och lite mindre tonåring..) Vad har inspirerat dig den senaste veckan?

Fler museum. I torsdags, mitt i ledigheten, passade jag på att göra något jag älskar men gör alldeles för sällan – går på museum ensam! Det är underbart, man får strosa i sin egen takt och ta in atmosfären. Då var jag på Göteborgs Konstmuseum, en praktfull koloss vid Götaplatsen. Nästa jag vill besöka är Konstakademien och Carl Edhs Ateljémuseum här i Stockholm. Bilderna ovan är från just dessa vackra museum. Inspirerande, eller hur?

Väskkärlek. Ett helt nytt märke för mig, Elleme, har synts bäras av flera av mina favoritbloggare. Jag är väldigt förtjust i modellen Raisin. Kanske blir det mitt fjärde väskköp.

“Power structures everything: relations between the sexes, between social groups, between capital and labour. How do we assert it – or defy it? Weapons hang in the wardrobe. Stacked shoes. Pantsuits. Jackets with sharp edges and high escarpments.”
Power Dressing – How women through the ages have dressed for success

Ett nytt sätt att klä sig. Jag vet inte om det är jobbet som gymnasielärare, eller att jag fyllt 28? Men jag slogs av känslan i veckan att jag absolut inte vill klä mig som jag gjorde som tjugoåring, eller i något plagg som får mig att tänka på mina elever. Sjuttonårsstilen idag är rätt lik den jag hade som tidig tjugoåring: tighta jeans, converse och såklart mycket smink, contouring, långt löshår och lösögonfransar. Jag vill ha powerplagg som signalerar “vuxet”! Mina kjolar är förstås kvar och mer kjol ska det bli: jag är trött på mina jeans-och-tröj-outfits. Det är bekvämt men känns ungt, på fel sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *