My style

Mina (mode)-nyårslöften ’19

1. Välja hållbara märken och material
Januaris utmaning är att bara tipsa om hållbara mode- och skönhetsmärken här på bloggen och att bara köpa detsamma. Researchandet är i full gång – för research behövs: jag har bra koll på olika material men att tipsa om hållbara märken, sådär på rak arm? Det är desto svårare. Men letandet är igång och snart kommer mitt första inlägg.

2. I första hand – secondhand
Ha! Det rimmade. Mitt andra shoppinglöfte för 2019 är att minska antalet nyproducerade köp och istället leta vintage och secondhand. Vestiaire är min go-to sida för skor, väskor och accessoarer. Ska jag köpa någon form av designeraccessoar 2019 gör jag det där. Jag spanar också ofta i Facebookgruppen Labels we Love och butiken Judits Second Hand på Hornsgatan.

3. Tolv köp per år
Förra året landade antal köpta plagg och accessoarer på 21 – vilket känns alldeles för högt! 2019 tänkte jag försöka begränsa mig till tolv köp, i snitt ett i månaden. Det känns helt klart överkomligt men kräver att jag planerar mina inköp bättre och tar hand om plaggen jag redan har.

Vilka är dina mode-nyårslöften?

4 Comments

 • Mia

  Jag blir så inspirerad av dig! 🙂
  Det är svårt att veta vilka märken som är hållbara. Har kläder från många olika prisnivåer och märken och tyvärr går det inte alltid hand i hand när det gäller hållbarhet. Just nu sitter jag i ett par jeans och en tröja från Ellos som kostade typ 200 tillsammans och det är bland det bästa rent kvalitetsmässigt jag någonsin haft.
  Sedan tänker jag också att bland det dummaste rent klädmässigt jag har gjort var att gå upp i vikt ( OBS! OBS! Vill bara förtydliga!.Jag lägger inga aspekter på ideal eller utseende) men jag har haft så många fina kläder som jag inte kan ha längre. Min syster har fortfarande sina kläder som hon hade och köpte dyrt på gymnasiet, då generellt sett dyrare plagg var av bättre kvalitet. PPA blir så otroligt lågt och hon har en liten men så funktionell garderob. Jag får skylla mig själv, men avundsjuk blir jag allt 😉

  • Karin Lind

   Åh tack <3
   Jag förstår heeelt vad du menar! Det är verkligen en djungel.. Vad som är bra kvalitet, vad som är hållbart, det kan variera SÅ mycket! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *