My style

Mina signaturplagg

Signaturplagg. Ta en titt i din garderob. Vad säger plaggen om dig? Vad gjorde att du “blev kär” i just dessa plagg? Ett signaturplagg, eller signaturaccessoar, är det som ramar in din personliga stil. Ditt “trademark” som känns typiskt “du”, som får dig att känna dig bekväm och stark. Men framförallt, något som “knyter ihop” din garderob och kan bäras till allt. Kanske är det ett specifikt plagg, eller mer en typ av plagg som du har i flera varianter.

Signaturplagg = dyr prislapp? Det är något särskilt med att spara ihop till det där drömplagget, men ett signaturplagg behöver inte vara dyrt. Om det ändå är pricey – ta hand om det ordentligt! Det ska kunna finnas med dig länge. Men var inte rädd för att bära det till vardags. Lyx är till för att användas, inte att ligga och damma i garderoben!

 

Tibi Silk Faille Full Skirt, mina drömmars kjol som var halvt omöjlig att få tag på. Som jag letade över hela världen efter. Efter mängder av mail och telefonsamtal lyckades en tjej i Tibis kundtjänst leta reda på en åt mig. Jag satt och fikade när jag fick mailet och bokstavligt skrek av lycka. Efteråt var jag helt darrig! Ett år senare förstörde jag den i tvätten. Då skrek jag istället av ilska.. Jag köpte en exakt likadan en vecka senare. Jag använder kjolen flera gånger i veckan, den har tagit mig på jobbintervjuer, fester, dejter, resor till USA, Paris, funkar dagtid, kvällstid, till sandaler och klackar. Den är mitt självklara val när jag ska iväg på något viktigt.

Louis Vuitton Alma BB Épi Electric Noir, min bästa väska. Som en liten svart karamell! Jag älskar det glansiga, räfflade lädret son jag också har i kortfodral och kalender. Väskan är en tidlös klassiker: den började produceras redan 1934 men då i en större storlek. Nu har Louis Vuitton en uppsjö Alma-modeller där min variant, BB, är den näst minsta. Materialet, épi-lädret, lanserades 1985 och 2008 kom den glansiga, épi electric-varianten i lackat skinn. Jag älskar formen, de runda handtagen, att den går att bära både som en liten tote, över axeln och cross-body. Väskan var min examenspresent efter sju års gnetande på universitetet, varje gång jag ser den tänker jag “jag klarade det”!

Vilka är dina signaturplagg och -accessoarer?

 

4 Comments

  • Camilla

    Åh låter som underbara plagg. För mig är det skinnjackan. Den får mig att känna mig stark och passar enligt mig till det mesta, mitt mål är att spara till en acne jacka och köpa inom ett år.

  • Liselotte

    Mitt drömplagg är en äkta chaneldräkt. Jag får nog dröma länge till innan en sådan flyttar in i min garderob. När jag var i Paris i somras köpte jag dock ett svartvitt äkta chaneltyg som jag ska sy en dräkt av. Tiden har dock inte räckt till. Jag ska ha 5 veckors semester kanske jag hinner sy en dräkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *