My style

Mina stilregler

Är du väldigt strikt med din stil eller låter du dig inspireras och testar nya trender varje säsong? Jag får ofta frågor om klädkoder eller stilregler. Hur man bäst klär sig inför en speciell tillställning, hur en basgarderob ska se ut eller vilka material man ska använda (och undvika!).

Idag listar jag mina stilregler. Kanske inte regler per se – mer vad jag lärt mig om min stil genom åren, vad jag trivs bäst i och vad som passar mig bäst! Jag är rätt kräsen har jag insett..

Jag är ett stort fan av att blanda texturer. Det gör att en svart outfit “poppar”!

Rätt färg. Att jag bara klär mig i svart, inte färg eller mönster, har väl inte undgått någon som kikat i min outfitmapp! Jag har hört det från så många håll, stylister, fotografer, vänner, släktingar att jag skulle passa i färg. Suck! Jag vet att jag passar i färg och ser skitsnygg ut i exempelvis rött (hehe, lät lite väl dryg där, men ni fattar). Jag bär svart för att svart är jag och jag älskar det! Ordet “passar” är så tråkigt. Man ska inte bry sig så mycket om vad andra tycker. Kör ditt race!

Rätt textur. Lika picky som jag är med att kläderna ska vara svarta, lika bestämd är jag med vilka typer av svart jag bär. Typer av svart tänker ni? Ja – även svart har nyanser! Det är stor skillnad mellan urtvättat bomulls-svart (hatar!) och glänsande siden-svart (älskar!). Att blanda olika svarta texturer gör outfiten ännu roligare. Jag brukar vara noga att välja minst två texturer eller “ytor” när jag väljer kläder och bryter sedan av med accessoarer i ytterligare ett. Bär jag jeans gör jag det alltid till en lackad sko, bär jag stickat försöker jag bryta av med något glansigt, som siden.

Rätt styling. Svart har lyxen att framstå så olika i stil, beroende på vilken typ av plagg du väljer. Därtill har svart en intressant historia, från prästplagg till sorgeklädsel och fetisch. Väldigt spännande! Helsvart kan bli parisienne-elegant men också viktorianskt gotigt eller hårdrocks-“hårt” beroende på styling. Jag vill alltid åt den enkla, lyxiga svarta stilen och väljer därför bort allt som kan föra tankarna till Nightwish (aka Karin 14 år). Jag älskar idén av en skinnjacka men väljer 9 fall av 10 bort den just av denna anledning.

Jeans kan vara riktigt snyggt. Men i 9 fall av 10 bär jag kjol. 

Rätt silhuett. Har ni också kärat ner er i en bild av ett plagg, för att sedan prova i butik och förfasas över hur dåligt det sitter?! Ett plaggs silhuett, hur den faller på kroppen, måste man prova sig till. Trial and error! Jag älskar till exempel idén av en oversizead, stickad tröja med smala jeans. Men det är sällan en outfit jag sträcker mig efter. Varför? Det “känns” bara inte rätt! Stora tröjor faller aldrig sådär “avslappnat” snyggt utan förvandlar mig snarare till en fyrkantig.. blobb? De blir alltid för korta fram. Tight upptill och vippigt nedtill är och förbi min bästa silhuett!

Rätt accessoarer. Tillbehören är minst lika viktiga som plaggen när jag planerar en outfit! När man bär enfärgat som jag gör rätt accessoarer mycket för stilen. Jag gillar glansiga väskor, små silversmycken, lyxiga läppstift och nagellack.

Vilka är era stilregler? Skriv en kommentar, tror det kan bli spännande läsning!

6 Comments

 • Linda

  Mina stilregler har kommit fram efter att ha haft jobbarkompisar som varit galet snyggt klädda så jag behövde skärpa mig för att sas passa in. Vilket jag ville göra i detta sammanhang ska tilläggas.
  De är att
  Använd de färger som jag gillar. Det är mycket blått i alla nyanser, citrongult, hallonrött, vitt, turkost, svart och pastellrosa. Kombineras med silvermetall aldrig guldmetall. Dragkedjor, knappar, skodetaljer rubbet. Inget får vara guldfärgat pga gillar inte.
  Alltid perfekt passform och rätt siluett. Kan ej ha boxiga tröjor, tunikor, för mycket lullull på bröstet, raka klänningar pga ser ut som ett vandrande kylskåp. Markerad midja är min grej, fodralklänningar älskar jag pga blir galet snygg i dem samt pennkjolar.
  Skor måste passa och får inte göra ont pga är ej snyggt när ngn har ont + ej masochist.
  Hel och ren är en annan regel vilket innebär rent hår, rena naglar, alltid perfekt nagellack och inte för mycket smink. Älskar sotade ögon men måste se fräscht ut. Rena skor med hela klackar ingår också i denna regel. Förr hade jag samma nagellacksfärg som läppstift men det har jag släppt, nu utan besvär, även om jag kände mig som om jag spelade rysk roulette den första tiden. Här ingår också underkläder som inte sitter åt eller som behöver justeras medan man bär dem.
  Har alltid samma smycken – vigselring, klocka, armring och sedan blandar jag med extra ringar och halsband för att bli mer klassisk eller party.

 • Denice

  Jag har en ganska ”flickig”stil, så undrar lite hur länge till jag kommer undan med den? Vippiga och korta kjolar, söta mönster, gulliga klänningar eller smala jeans. Och massa blommigt/prickigt/randigt. Om 1,5 år blir jag 40 men är inte alls pepp på att lägga undan mina kjolar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *