Karin

Min Bullet Journal 2019

Mitt bästa verktyg för att leva mer minimalistiskt: en bullet journal!

När jag upptäckte kapselgarderoben, upptäckte jag samtidigt Bullet Journaling. Ett analogt sätt att strukturera och planera på ett fritt, kreativt sätt genom en enkel anteckningsbok. Ryder Carrol kom först på Bullet Journal-idén och idag finns mängder av tutorials på Youtube, forum och speciella Bullet Journal-anteckningsböcker. Jag använder en svart Notebook A5 från Leuchtturm med prickigt, “dotted”, papper.

Låt oss kika på 2019 års upplägg!

Index. En Bullet Journal är speciell på två sätt: den har numrerade sidor och ett index. I övrigt är den helt tom. Du fyller den med vad du vill – allt från inköpslistor, moodboards, to do-listor, konst, du väljer – och skriver sedan in sidnumret i ett index. Den behöver inte ens vara i nummerordning! Det ger dig kreativ frihet, samtidigt som du håller reda på vad du skrivit och var du skrivit det. Istället för att ha tusen olika lappar, post-its, to-do-listor och random kladdpapper har du en enda bok. Supersmart och superenkelt!

Packlistan kollar jag alltid innan jag ska resa. Med den att checka av från går packningen på några minuter. Sen ska jag bara bestämma resans outfits – det tar ibland lite längre tid. Men är kul! Älskar att packa upp, är du också sån?

2019 års garderob! Alla kläder, alla skor, väskor och accessoarer. Jag är ju extremt nördig när det kommer till min garderob och älskar att skriva listor. En lista över garderoben är därför inget konstigt.. Varför listor? Det ger mig översikt, gör det enkelt att se vad jag saknar och jag kan bygga kapselgarderober utifrån listan. Som du ser är några överstrukna – det är plagg som jag sålt eller bytt bort på klädbytardagar.

Precis som med garderoben har jag skrivit upp sminksamlingen. Bara att öppna när shoppingsuget smyger sig på – jag behöver verkligen inga fler concealers!

Såhär fem år in i beautybloggandet (2019 blev blir det tio år av bloggande, men först enbart om kläder) har man recenserat en del produkter! Hur håller man reda på den strida ström krämer, schampon och pryttlar som testas? Man skriver listor såklart! Jag skriver upp produkterna jag testar och för några veckor senare över dem till antingen favoriter eller medelmåttor-listan.

.. Och empties, alltså produkter jag använt upp. Här har jag också skrivit ner min nuvarande hudvårdsrutin.

Kapselgarderober! Av min samlingslista, med alla plagg och accessoarer jag äger, skapar jag sedan kapselgarderober. En för varje säsong.

I gruppen Köpstopp 2019 på Facebook, grundad av bästa @fjantigbaron som också jag är admin för, hittade jag den här fantastiskt nördiga köpstoppsidén: ett kryss per köpfri dag 2019. Både ett smart och roligt sätt att få översikt över shoppingen, och en utmaning som taggade mig att köpa färre saker. Och på andra sidan, en motvikt till köpstoppet: en klassisk önskelista. Med några överstrukna – några köpta, några jag struntat i att köpa efter shoppingsuget lagt sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *