Beauty

Min hudvårdsrutin

Inlägget innehåller annonslänkar. 

Hudvårdsbonanza! Krämer, masker, serum, syror, enzymer och oljor. Hudvård är så roligt! Man slutar aldrig lära sig och det kommer alltid nya, spännande produkter och ingredienser att testa. Idag visar jag min nuvarande hudvårdsrutin, steg för steg, kompletterat med mina bästa produkter!

Prio ett – rengöring.  Första steget i min hudvårdsrutin, och nyckeln till en bra hud, stavas rengöring. Slarvar jag poppar finnar upp direkt! Sminket försvinner med antingen ett micellärvatten eller en fetare balm eller olja, beroende på sminksituation. Primers, foundations och setting sprays är formulerade så bra idag att de inte går bort med en vanlig rengöring. Fett löser som bekant fett, därför är ett cleansingbalm min bästa vän! Jag går därefter in med en mild rengöring. Jag dubbelrengör alltid för att försäkra mig att alla produktrester är borta och för att förbereda huden för kommande produkter.

Mer glow till folket! Jag älskar när huden är full av lyster och bästa glow-givaren är såklart en exfolierande produkt. Den applicerar jag 2-3 gånger i veckan på rengjord hud. Både AHA-syror och enzympeeling funkar bra på mig. AHA känns mer, det liksom sticker lite i huden, medan enzympeeling kan ligga på en stund. BHA (salicylsyra) är riktigt bra mot tilltäpptheter och det kan jag använda då och då, men inte för ofta och absolut inte över hela ansiktet. Då blir jag för torr!

Fukt, fukt, fukt. När huden är ordentlig rengjord och exfolierad är det dags att “smocka” huden full med fukt! Tricket är att tänka “lätt till fett”. Du lägger vattniga produkter före de feta, närande krämerna för maximal fukteffekt. Jag gillar serum med hyaluronsyra. Det binder fukt i huden. Därefter fortsätter hudvårdsrutinen med en olja, och till slut en kräm. De dagar jag exfolierat använder jag alltid fuktmask. Då är huden extra mottaglig för alla göttiga ingredienser! Jag låter den sitta på så länge jag kan. Ibland sover jag med masken.

Glöm inte solskydd! Om du bara ska köpa en sak, välj ett solskydd! Det är det viktigaste steget i min hudvårdsrutin. Glöm tjocka, feta krämer som lämnar en vit hinna. Idag finns flera lätta solskydd på marknaden som knappt känns på huden, som funkar lika bra i stan som på stranden. De fyra du ser nedan lämnar kladdar inte, funkar bra under smink och har ett högt SPF som skyddar hela dagen. Och såklart UVA-skydd! Det är ett måste.

Rengöringsfavoriter: Bioderma Sensibio H2O, Dermalogica Precleanse Balm,
Elemis Nourishing Omega-rich Cleansing OilExuviance Purifying Cleansing Gel.

Mina bästa glow-skapare: Comfort Zone Essential Peeling, Paula’s Choice Weekly
Resurfacing Treatment, Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid, Pixi Glow Tonic

Fukt-arsenalen: The Ordinary Hyaluronic Acic 2% + B5, Codage Serum Hydration Intense,
Elemis Pro-Collagen Marine CreamPeter Thomas Roth Cucumber Gel Mask,
Paula’s Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask. 

Bästa solskydden: Exuviance Sheer Daily Protector, Rituals Sun Protection
Face Cream
, Dermalogica Oil Free Matte, Murad City Skin.

Inlägget innehåller annonslänkar.
Inlägget innehåller pressprover. Läs mer i min policy.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *