Minimalism

Minimalismutmaningen: Hållbarhet

Det är dags för utmaning två i #Minimalismutmaningen! Jag tänker utmana mig själv under 2019 med en utmaning per månad, en utmaning i taget. I december inledde jag min månads-challenge med att införa en månads köpstopp – det gick ju sådär. Eller, jag lyckades ganska bra med att hålla shoppingen till ett minimum men helt shoppingfritt blev det inte. Hope hade rea och en väldigt fin tröja klickades hem.. Nåja. Januari är till för nystarter!

Minimalismutmaningen: en utmaning per månad, en utmaning i taget under 2019.

Utmaning nummer två: hållbarhet. Den andra utmaningen är att under januari 2019 bara blogga om hållbara märken – både vad skönhetsprodukter och mode, här och på instagram. Just begreppet ”hållbarhet” är väldigt brett (och luddigt) och därför är det svårt att börja nysta i hållbarhetsdjungeln. Vilka märken är hållbara på riktigt och vilka rider bara på eko-trendvågen? Som konsument är det svårt att veta vilken ände att börja i.

Vilka regler gäller? Jag är lika mycket en nybörjare som ni och kommer lära mig själv i takt med att jag tipsar er. Vänta er alltså en mix av skönhetsprodukter med ekologiska ingredienser, fair trade och återvunna förpackningar och ”slow fashion” med märken som bland annat tillverkar kläder av återvunna material. Tillsammans hittar vi märken och produkter som är hållbara på riktigt!

Hakar ni på utmaningen?

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *