Minimalism

Minimalismutmaningen: Köpstopp

Owning less is great. Wanting less is better.

December måste vara årets hetsigaste månad, rent köpmässigt? Först Black Friday, följt av Cyber Monday, adventskalendrar, erbjudanden, julklappsshopping, mellandagsrea.. Puh! Jag älskar stil, shopping och att förkovra mig i nya skönhetsprodukter (att jag kan spendera timmar inne på Sephora är ingen överdrift) men jag är trött på decembers enorma överkonsumtion.

Minimalismutmaningen. Jag älskar utmaningar och har bloggat om dem flitigt under de 10 år jag delat mina tankar på sociala medier: kapselgarderob, 4 x 4-utmaningen, 10 x 10-outfits, “en in en ut”-principen – ni hittar dem alla under kategorin “stilguider”. Nästa steg är det jag kallar minimalismutmaningen. Jag tänker utmana mig själv under återstoden av 2018 och sedan 2019 med en utmaning per månad, en utmaning i taget.

Minimalismutmaningen: en utmaning per månad, en utmaning i taget under 2019.


Utmaning nummer 1: köpstopp! I december, fram till nyårsskiftet, tänkte jag utmana mig själv genom att helt dra ett streck över min konsumtion och införa köpstopp på allt som hör till mode, skönhet och inredning. Varför inte ett helt år shoppingfritt? Jag försöker undvika ett svartvitt “allt eller inget”-tänk och istället göra korta, små utmaningar som håller i längden. Kanske fortsätter jag inpå 2019 – men en sak i taget.

Vilka regler gäller? Upplevelser är okej att lägga pengar på, men inte prylar. Det är ju framförallt antalet “grejer” jag vill få ner! Jag tar fortfarande emot pressprover – PR-prover från företag som vill skicka sina skönhetsprodukter till mig i marknadsföringssyfte – men ska alltså inte köpa några själv. Samma sak med kläder och inredning. Där är det stopp! Julklappar kommer bli det svåraste att avstå – december är en svår månad – men jag har valt att framförallt ge bort upplevelser i år. Teaterbesök, spa, biljetter till operan och annat härligt. Hur tror du att det kommer gå? Jag håller er uppdaterade här i en ny kategori och på Instagram under hashtaggen #minimalismutmaningen.

Har du testat ett köpstopp?

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *