Minimalism

Minimalismutmaningen: Secondhandbutiker

I första hand – second hand. Ett av mina tre stil-nyårslöften är att minska antalet nyproducerade köp och istället leta vintage och secondhand. Som en del av min minimalismutmaning kommer här det femte inlägget i serien där jag tipsar om olika butiker och sajter – idag med tema second hand!

Du hittar samtliga inlägg i minimalismserien här.


Bukowskis. Gamla klassiska Bukowskis har gått från att vara möbelauktionsverk till modern webshop med både onlineauktioner och köp direkt-sida. Köp om du kan, eller gör som oss andra: dröm dig bort till lyxiga chaneldräkter och Hermèsväskor.

Judits Second Hand. En av mina favorit-secondhandaffärer på Söder i Stockholm som framförallt säljer märkeskläder och lyxiga skor och väskor. Fönstershoppa, eller ta med stora plånboken.

Judits Herr. Vägg i vägg med “vanliga” Judits ligger Judits Herr. Trots att utbudet är just herrkläder kan du hitta flera fina saker här. Bland annat kashmirtröjor för ett billigt pris (vi vill ju alla ha dem sådär herrigt boxiga) och snygga scarfs.

Beyond Retro. Fyra fysiska butiker och webshop. En klassisk secondhandfavorit där du hittar roliga accessoarer, tyllkjolar och 50-talsplagg. Jag har dock svårt att handla här då storlekarna är SÅ SMÅ.


Slooow Hands ger liv åt gamla blusar med broderi. Säljs på Asos Marketplace.

Asos Marketplace. Webshoppen Asos, kanske mest kända för billigt fast fashion-mode, har en vintagesida med massor av märken att botanisera bland, här. Trendigt, häftigt och väldigt millenial.

Urban Renewal. Urban Outfitters satsar på vintage med ett eget vintagemärke där gamla kläder görs om och fixas till. Du hittar sidan här.

Afound. Även H&M-ägda butiken och webshoppen Afound har en vintagesida med lyxaccessoarer. Du hittar Chanel och Louis Vuitton-godbitar här.

Vestiaire listar sina mest klassiska vintageväskor här!

Vestiaire Collective. Min bästa secondhand-webshop! Här finns ALLT (vi snackar väskor i hundratusental) och allt är äkta: allt granskas av Vestiaires äkthetsteam i Paris. Jag har hittat flera fina julklappar och presenter här till min sambo och fellow stilnörd, Gordon.

The Brown Paper Bag. Liksom Vestiare en online-lyxsida där varje insänt plagg och accessoar äkthetsgranskas.

Labels we love. En facebookgrupp där du kan sälja och köpa utvalda märkeskläder, från Filippa K, Ganni, Acne med flera.

Sellpy. Svenska Sellpy är långt från glammigt – men här kan du göra riktiga fynd. Plagg och accessoarer läggs ut för inga pengar alls och även om du behöver leta efter guldkornen kan du göra syperfynd.

2 Comments

  • Saffron

    Jag gillar butiken Matokh i vasastan : ) De har mycket helmut lang och typ lite mer internationell prägel vilket jag äääälskar, annars köper jag typ allt på stadsmissionen. Har fyndat så grymma grejer där!

    (Har alltid blivit jättebesviken på Judits dock! Sist jag var där hängde det massa tråkig fast fashion överallt. Typ HM.)

    • Karin Lind

      Åh bra tips! Där har jag aldrig varit, måste besöka. Och ja, Stadsmissionen <3 Så mycket fint. Men alltid för litet för mig 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *