My style

Min stil v. 12

Veckans inspirationskällor

Idag sammanfattar jag veckans modenyheter, inspirationskällor, nya köp och drömmer mig bort till en kvällskurs jag ska böra läsa i höst. Här kommer veckans “min stil”!

Nyöppnade Totême-butiken på Biblioteksgatan. Jag älskar butiken som precis slagit upp portarna i centrala Stockholm, inredd som en lägenhet med alla de finaste totêmeplaggen till salu. Jag köpte en vit skjorta därifrån: modellen heter Capri och är en klassisk, oversizead vit skjorta. Men jag fick lika mycket inspiration bara av att gå runt i butiken!

Svart, vitt och beige. Apropå Totêmes butik, som är inredd just i färgskalan svart, vitt och beige, är det en färgkombination jag verkligen älskar. Naturtoner trendar ju rejält just nu och nä, brunt är inte min stil. Men beige, det kan jag tänka mig! Kanske en beige blus? Eller jacka?

Balenciaga Knife Pumps. Eller? Jag har varit besatt av Balenciagas superskarpa, spetsiga pumps i satin i ett år nu och har övervägt att klicka hem dem trots det ofantligt galna priset. Som tur är har jag inte slagit till – igår ramlade jag på ett par nästan identiska skor för en tiondel av priset. De kommer från Henry Kole och du hittar dem här.

“Genom studier av sambandet mellan skönhetsideal, dräktskick, konst- och interiörhistoria ges kunskap om de sociala och kulturella normer som präglat olika kulturhistoriska miljöer under perioden 1500-1900”

Dräkt- och interiörhistoria. För att må som bäst behöver jag ha ett ständigt “inflöde” av inspiration, kunskap, böcker och konst. Det kan vara genom att besöka museum, gå på konserter, bokklubba eller – genom att läsa på universitetet! I höst börjar jag läsa en kurs via Uppsala Universitet – dräkt- och interiörhistoria! Det blir min fjärde kvällskurs. Jag längtar och har redan börjat smygläsa kurslitteraturen.. Räkna med en hel del modehistoria här på bloggen från sommaren och framåt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *