My style

Min Stil v. 49

Det är december, snart jul (!) och dags att än en gång sammanfatta veckans modenyheter, inspirationskällor, nya köp (Totême!) och några skönhetsprodukter som fått flytta in i badrumsskåpet. Här kommer veckans “min stil”.


ATP Atelier spring/summer ’19.

Resortkollektioner. Redan tröttnat på höst- och vintermodet? Då kan du glädja dig åt att märkena nu börjar släppa sina resortkollektioner – plagg som är tänkta att kunna bäras på den årliga efter-jul-semestern. Som ju vi alla gör…  Jag fastnade direkt för två kollektioner: Totême och Rodebjer som båda gjort flera luftiga, vackra kaftaner perfekta antingen på semestern eller till oss vanliga dödliga – till nästa sommar. Man får drömma om sommaren redan nu, visst? Även ATP Atelier har släppt en vårkollektion med vårnyheter jag gillar.


Rodebjer Resort -19 och min nya dröm, Alassio från Totême.

Nytt i garderoben. Resortkollektionerna föll mig absolut i smaken men det var speciellt en klänning, från Totême, jag fastnade extra för! Klänningen med namnet Alassio kunde jag inte hålla mig från att klicka hem.. Den är oversizead, har långa ärmar och tillverkad i en lyocell-bomullmix. En klänning som både går att använda i vinter, i jul och i sommar med sandaler. Jag älskar ju plagg man kan använda året om, men stylad på olika sätt, så den är ett perfekt tillskott till min garderob! Jag köpte den via Totêmes egna hemsida vilket blir mitt andra – men säkert inte sista – köp från märket.


Mina nya naglar och inspirationsbilder jag tog med till salongen.

Prickig manikyr. Jag har länge haft helt neutrala naglar, utan material eller förstärkning på. Mellan åren 2010-2016 hade jag akryl – antingen förlägning eller förstärkning – men valde alltså att gå helt “nude” ett tag. Nu kunde jag inte hålla mig längre! Nu har jag börjat med gellack på min neutrala nagel, utan material under, och det är precis vad jag är ute efter. Gellacket ger massor av glans, stärker upp nageln lite och håller i 2-3 veckor. Perfekt för mig som aldrig har tid eller tålamod att lacka själv. Förra besöket föll valet på en enkel, ljusrosa bas med svarta små prickar på. Fint, eller hur?

 

Nytt tillskott i badrumsskåpet. Har ni hört talas om det ungerska hudvårdsmärket Omorovicza? Som precis börjat säljas på NK? Jag spanade på märket i London men nu finns det alltså att få tag på i Stockholm. Märket är mest känt för sitt ansiktsmist, Queen of Hungary Mist, som hittade hem till mig förra veckan. Ett fuktspray med ros och neroli inspirerat av det sjuhundra år gamla fuktgivande vatten tillverkat för drottning Elisabet av Ungern, som sägs vara världens äldsta nedskrivna parfymrecept.

Omorovicza Queen of Hungary Mist

Jag älskar mists och är hittills imponerad. Det ska dock krävas ett litet mirakel för att jag ska kunna rekommendera den vidare till er – priset för en flaska á 100 ml är hela 600 kr. Lyx i all ära men någonstans måste man dra en gräns över vad som är rimligt för ett fuktspray..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *