My style

Mitt 2020

Ett år av..

Hemmajobbande och distansundervisning. 2020 rent modemässigt har varit … trist. Att jobba hemma, undervisandes genom datorn, har tyvärr gjort att jag kapitulerat och helt klätt mig i sköna, mjuka kläder – ett år av loungewear. Jag har aldrig förr klätt mig så bekvämt som under 2020! Lyxig loungewear, fina tofflor och härliga set tror jag är en trend som håller i sig. Blotta tanken på jeans får mig att rysa. Mina merinobyxor och linneskjortor från Arket däremot – helt rätt!

En ny silhuett. De tillfällen jag väl klätt upp mig – då har jag gått all in! Min favoritsiluett har skiljt sig något från tidigare. Eller egentligen är det samma silhuett – med samma vida kjolar och kärnplagg – men tittar man noga kan man se ett skifte till mer lösa, vida silhuetter i min garderob. Oversizeade kappor, vida blusar. Jeans med raka ben. Lösa skjortor. Lite menocore-inspirerat. “Volym, volym, volym” skrev jag på bloggen i mars.

Secondhandshopping. Jag har inte haft något regelrätt köpstopp 2020 – däremot avsevärt minskat antalet nyproducerade inköp. Secondhand blir ledordet 2021 – jag ska försöka att helt avstå nyproducerat. Är ni med?

Fler färger än svart. Jag sträckte ut en hand mot de vita skjortorna 2019 och 2020 blev året då jag började drömma om beiga detaljer. Hittills har jag köpt en beige trenchcoat (dock i fel beige.. Så jag färgade den svart – lol) och den beiga skjortan från Arket blev snabbt en favorit. En oversizead skjorta i linne, med breda manschetter och lång passform. Jag tycker att linne gör sig extra bra i beige, sand och naturfärgat. Jag fortsätter utforska den neutrala färgskalan 2021.

Fotoprojekt och utflykter. Det var efter några veckors köpstopp i början av januari 2019 som jag insåg något som stannat kvar och påverkat även hur jag konsumerat 2020: insikten om att konsumtion inte bara innebär konsumtion av saker. Prylar. Kläder. Skönhetsprodukter. Jag behöver inte sluta konsumera – bara konsumera annorlunda. Jag konsumerar konst, böcker, upplevelser, resor (well, inte så mycket 2020), god mat, film, yoga. Den tanken är fin tycker jag!

Med reseförbud och hemmajobb har 2020 fått bli ett år av utflykter, besök på alla stans museum, slott och parker och jag har fotat och filmat i massor. Det har tvingat mig ta till vara på det som faktiskt går att göra i en pandemi. Faktum är att 2020 har varit mitt mest kreativa år! Och jag älskar det. 2021 börjar jag jobba 80% med en ledig dag i veckan – just för att kunna behålla det kreativa. Det ska bli riktigt, riktigt härligt.

2 Comments

  • Blanca Blyberg

    Hittade nyss din blogg och fullkomligt älskar den! Kan du inte skriva ett innlägg om vart man hittar en liknande kjol som dina två med vipp? Vill ha! Gott nytt år! Hälsningar från Blanca i Oslo

    • Karin Lind

      Ååå tack! Vet du, grundaren av Tibi skrev nyss till mig (mindblown! starstruck!) och sa att de ska tillverka den svarta vida kjolen igen! Så håll utkik på tibi.com 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *