My style

Moodboard: sommarens inspirationskällor

Sommarens inspirationskällorJag vill svepa in mig i luftiga kaftaner och matcha de vida kjolarna med flowiga blusar. Dofta av salt och solvarm hud, låta fräknarna komma fram och känna sand under fötterna. Sommar! Som jag har längtat. Idag konkretiserar jag sommar-dagdrömmarna i ett inspirationsmoodboard.

Sommaren 2019
Volym och vidd
Modest och påklätt
… Och avklätt
Hårband á la Prada

Klänningar från Totême, Céline och Valentino

Flätade skor från H&M

Volym och vidd. Jag förstår mer och mer att det är just vidden i kjolarna som gör att jag dras så mycket till dem: det luftiga, “flowiga”, vida som böljar när man går. I sommar vill jag ha precis den känslan i mina outfits, antingen med att bära vida blusar även upptill, till kjolarna, eller genom att förstärka vidden nedtill med en enkel överdel utan ärm.

Modest och påklätt. Jag har alltid dragits till det täckta: plagg som täcker snarare än visar hud. Långärmat och under-knät-långa kjolar, trots sommarvärmen. Genom att välja luftiga material, som en vit stor bomullsskjorta och bara ben under kjolen, blir det svalt ändå.

… Och avklätt. Bara ben under kjolen och bikiniöverdelar som dubblerar som toppar. Jag älskar att mixa in det “täckta” med det somriga, avklädda. Förra året blev min bikiniöverdel från Ganni en perfekt topp under en vit skjorta.

På resande fot. Sommar betyder långledighet och många resor. Jag älskar att packa lätt och bära samma plagg, på olika sätt. Den vida, vita skjortan går att variera i oändlighet är nog det ultimata semesterplagget tillsammans med kaftanen.

Hårband. Våren ’19 var säsongen då håraccessoar-trenden fullkomligt expoderade! Jag kommer nog aldrig ta på mig hårspännen som vuxen (man ska aldrig säga aldrig) men gillar diadem á la Prada och scarfs knutna om håret. Speciellt tillsammans med mittbena och en låg knut. Snyggt och praktiskt i sommarvärmen!