My style

Moodboard & vårens inspirationskällor

Vårens inspirationskällor är många. Jag rider på en våg av pepp just nu, det är riktigt härligt. Tror det kan vara vårkänslorna som kommer smygande? Intressant ändå hur påverkad man blir av vädret. Idag gör jag en moodboard och visar vad som fyllt mina senaste mode-dagdrömmar.

The Row. Ashley och Mary-kate Olsens lyxmärke fokuserar på vackra material, tidlös elegans och en oversizead men skräddad passform. Jag kan inte sluta drömma om plaggen ovan (och blundar gärna för den dyra prislappen).

ATP Atilier. Svenska ATP Atilier, “At tomorrows parties”, har nyligen släppt en kollektion väskor. Jag har kärat ner mig i den större modellen Volterra som kommer i flera färger. Man har satsat på en tidlös tote-design men adderat den rundade “flärpen” som ju bara är jättesnygg.

Den vita sidenblusen. Efter den vita skjortan kommer den vita sidenblusen! Precis som med den vita skjortan är tre saker extra viktiga: passform, material och såklart de små detaljerna.

Sidenblusen här, från svensk-brittiska Bite, är gjord av ekologiskt siden och har extra långa manschetter. Visst är den vacker?! För mig kommer alltid plaggets passform, snitt och kvalitet komma i första hand, men att det görs på ett hållbart sätt är minst lika viktigt.

Jag pratade med en av grundarna i veckan som berättade att just den här sidenskjortan kan få lite olika färg beroende på silkesmaskarna – som dessutom överlever sidenutvinnings-processen! Du kan shoppa märket här eller på NK i Stockholm.

Svart och vitt. Svart är min bästa färg. Men vitt börjar helt klart nästla sig in i min garderob!  Därav detta svartvita moodboard. Den vita skjortan, den vita blusen. Kanske en randig tröja, framåt våren?! Helst av allt vill jag bära skjortan tillsammans med mina svarta kjolar, som till höger här. Outfiten är såklart från en av The Rows visningar.

 

 

 

 

 

 

 

Vad inspirerar dig i vår?

 

One Comment