Minimalism

Nästa steg: skräddarsytt mode

Skräddarsytt. Det mest hållbara och stilfulla modealternativet måste ju vara att få plagg uppsydda? Både jag och Gordon, min sambo, har börjat titta efter skräddarsytt mode – individuellt anpassat mode som sys upp efter beställning. För min del handlar det mest om att komma ifrån “fast fashion”-modet och tillbaka till mode “som det egentligen är tänkt”. För Gordons del är det mer en fråga om storlek – att vara 196 cm lång funkar sällan med mode “off the racks”.

Fördelarna med skräddarsytt är många: du får unika plagg som ingen annan har, i en storlek precis anpassat efter dina mått. Mindre spill behövs och man slipper överproduktion. Nackdelarna – det är oftast dyrt och otillgängligt.

Som en del av #Minimalismutmaningen skrev jag en guide med hållbara märken härom veckan, däribland svenska Studio Heijne som tillverkar just skräddarsytt mode efter dina exakta mått. Några dagar senare kontaktade Studio Heijne mig och undrade om jag ville testa på deras service. Vilket jag naturligtvis vill! Idag ger jag er en första insikt i märkets koncept.

Vackra Presence Dress med assymetrisk kjol.

Studio Heijne är en onlineshop grundad av Wendy Heijne vars idé är att skapa skräddarsytt mode efter eget tycke och smak. Märket lanserades under modeveckan 2016 och för ett år sedan öppnades en konceptbutik. Framförallt är det klänningar man specialiserat sig på, i naturmaterial som siden. Du beställer antingen plaggen som de är, direkt från onlineshoppen, men kan också använda Heijnes digitala 3D-verktyg för att anpassa kläderna efter dina mått och preferenser. Längre ärm, kortare längd, annat mönster och färg – allt ordnas efter dina önskemål! Plaggen sys upp småskaligt i ateljén i Litauen och snart har du ditt nya plagg. Smart, eller hur?

Besök Studio Heijnes webshop här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *