Beauty

En necessär för varje staycation

Oavsett var du hemestrar i sommar – unna dig härlig hudvård!

På lantstället. Det är under sommaren och semestern jag verkligen har tid att njuta och verkligen vara närvarande. Det gäller egentligen allt: att äta frukost länge, att låta saker ta tid, läsa länge på kvällarna. Ljuvligt! Samma gäller hudvården. Sommartid har jag en rejäl hudvårdsrutin för att verkligen “smocka” huden med så mycket göttigheter som möjligt. Favoriten är en svalkande mask, som den super-återfuktande sheetmasken Deep Hydration Mask från Verso. Jag sitter med masken så länge jag kan och går sedan in med det stora fuktartilleriet: serum, olja och kräm.

Favoritmisten från Caudalie

Hemma, på balkongen. En podd i öronen, en solig balkong, något kallt att dricka. Vad mer behövs? Kanske en fuktmist! Jag älskar att svalka mig med en återfuktande mist när jag sitter under parasollet. Favoriten är en mintig mist från Caudalie. När värmen är för intensiv svalkar jag mig med en sval dusch – det blir några stycken med tanke på den klibbiga värmen. Därför försöker jag vara sparsam med varmvattnet för att inte torka ut huden och väljer en snäll duschkräm som också återfuktar. Efteråt går jag in med en svalkande, närande after sun.

På stranden. Som tur är Sverige fullt av badplatser och stränder, till och med inne i centrala Stockholm. Sol betyder såklart solskydd, och glöm inte håret! Dels vill du skydda hårbotten, ett område som får massor av direkt sol om du inte skyddar hjässan med en hatt eller scarf. Det värsta området att bränna sig på. Aoch. Dels vill du inte slänga dyra frisörpengar i sjön! Sol bleker håret och får ett färgat hår att bli varmare i tonen. Blonda hår blir gulare, bruna hår blir rödare. Har du dessutom ett mjukt, fint, tunt hår som jag gör solen håret torrt, dassigt och livlöst. Ett tristare hår, helt enkelt!

På utflykt. Att göra mini-utflykter med bil, finns något bättre? Att sitta i bilen ibland flera timmar om dagen betyder lång tid av direkt solstrålning på huden. Applicera en rejäl solskyddsfaktor på morgonen och re-applicera med några timmars mellanrum. Har du smink, testa en solskyddsmist som funkar över sminket. Jag gillar denna från Pixi. Se bara till att dubbel-rengöra på kvällen så att allt solskydd verkligen är borta!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *