Beauty

New in Beauty: Maj

Ny månad, nya produktlanseringar. Det flödar av beauty. Idag går jag igenom månadens nyheter och försöker vara lite mer kritisk än vanligt – i takt med att mitt skönhetsintresse ökar, ökar också viljan att informera er om att beauty inte “behövs”. Det är alltid bra att tänka till en och två gånger innan köp.

I maj lanseras ett helt gäng high-end basprodukter, krämer i alla de slag – både för kroppen, ansiktet och i sminkform – spännande hudvård och några härliga dofter. Vilka nyheter är värda att kika närmare på?

Först ut – Trinny London. Ni vet Trinny & Susanna? Den brittiska gör om mig-duon som gjort makeoverprogram med kvinnor som stylas om (och ofta packeteras i diverse shapingunderkläder). Ena halvan, Trinny Woodall, har just lanserat eget sminkmärke, Trinny London, vars produkter presenterades på ett event nyligen. Jag var där och swatchade allt jag kunde få tag i. Serien består nästan uteslutande av krämprodukter i cirkulära plastförpackningar som ska kunna sättas ihop för en “stack” av smink on-the-go.

Jag är inte såld. Krämburkarna från Trinny London marknadsförs som “the ultimate easy, modern, do-it-everywhere, premium makeup”. Ja, krämprodukter är enkla och det går sällan fel med krämrouge och krämlippies. “Do it everywhere”, nja, det blir ju ändå kladdiga fingrar efter man grävt i burken som ska torkas av någonstans. Men mest kritisk är jag mot premiumaspekten: priser på 300-350 kronor för tråkiga plastförpackningar med få gram produkt? Nä. Ska det va, ska det va.

Två basprodukter är jag extra nyfiken på. Dels Chanel Les Beiges Sheer Healthy Glow Tinted Moisturizer (puh vilket långt produktnamn!), en färgad dagkräm med hyaluronsyra. Jag gillar Chanels andra baser, framförallt Vitalumière Aqua. Såhär på sommaren dras jag alltid åt lättare baser med mycket lyster. En tjock bas mixat med sommarsvett känns alltid så obehagligt på huden. Vill man pudra den lätta basen, lanseras nu Hourglass Veil Translucent Setting Powder. Jag har ännu inte hittat en Hourglass-produkt jag inte gillat! Ska definitivt prova denna – även om det räcker gott med min Laura Mericer-puderfavorit.

Essie släpper en midsommarkollektion i limiterad upplaga.

Murad Technoceuticals. Murad, det amerikanska hudvårdsmärket grundat av läkaren Dr Murad, kommer med en ny salongsbehandling med tre tillhörande serum. Namnet – Technoceuticals. En ny salongsbehandling med AHA och retinol. Jag fick testa behandlingen och kom ut 30 minuter senare med ett fresh, glowing face som var plumpat och återfuktat till max. Behandlingen ska jobba mot fina linjer, torrhet, plumpa huden och motverka pigmenteringar. Att gå på ansiktsbehanding är något jag vill göra oftare – att ligga ner och svepas in i en kokong av kuddar när någon pysslar om en är ren kärlek.

 

Tom Ford Vanille Fatale. Sist men inte minst – en härlig doft. Jag blev ju smått besatt av Tom Fords senaste parfymlansering, den med det underbara namnet Fucking Fabulous. Man har också lanserat Vanille Fatale, en varm, inbjudande doft med vanilj från Madagaskar, saffran, koriander (!), myrra och mahogny. Låter som något de Tre Vise Männen skulle haft med sig på en upptäcktsresa á 1800-tal. Kanske lite.. kolonialt? Jag älskar Toms andra vaniljdofter, Tobacco Vanille och Vanilla Suede – det sker något speciellt när den söta, mjuka vaniljen möter något skarpare och hårdare. Drygt 2600 kr får du punga ut för 100 ml, så jag fortsätter drömma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *