New in

New in: Chanel Slingback Flats

Slingbacks, ballerinas eller som Gordon utbrast: “Chaneltoffla”! Kärt barn har många namn. Oavsett vad man vill kalla dem älskar jag mina nya skor signerade Chanel! Idag berättar jag historien bakom dem och ger ett grymt vintage-tips.

Chanel “Two-Tone”, den klassiska skon med doppad tå, började säljas redan 1957. Det sägs att Mademoiselle Chanel ogillade sina fötter och skapade en sko med just doppad, svart tå för att förvilla och “förkorta” foten. “They are the height of elegance”, kallade Coco dem. Idag är tån en ikonisk chaneldetalj du hittar på allt från klackar till boots och ballerinaskor. 2015 valde Karl Lagerfeld att re-lansera skomodellen och direkt ställde människor sig i kö. Så även jag, hehe!

Jag köpte dem via Vestiaire Collective, secondhandsidan som rekommenderas av bland annat Vogue. Här har jag köpt flera saker, framförallt små presenter: som ett par ryska ametist-manschettknappar från 20-talet jag gav Gordon i födelsedagspresent. Mina chanelskor är inte vintage utan nya och oanvända när jag köpte dem. Kanske av någon som ångrat sig? Jag hade tänkt köpa dem nya, i butik, men de har inte funnits i stockholmsbutiken i min storlek. När jag såg dem på Vestiaire, nya men till sådär 200€ billigare, slog jag till!

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *