Minimalism

Presenter till och från minimalisten

Känns minimalism tråkigt och som att du avstår något? Den minimalism jag vill förmedla ska berika: att få mer av mindre genom att fokusera på vad som är viktigt! Applicerat på garderoben och neccessären är tänket “färre men värre” och “stil före trend”. Hur funkar det minimalistiska tänket när det kommer till presenter? Idag listar jag fem presentidéer som är härliga både att ge, och få!

Fem presenter till och från minimalisten 

“Zero Waste”-gåvor
För minimalisten som har zero waste-ambitioner är det perfekt att ge bort hållbara badrumsnödvändigheter som makeup-wipes du kan tvätta i tvättmaskin, en Face Halo som tar bort smink utan att du behöver använda någon rengöringsprodukt, eller en säkerhetsrakhyvel som ersätter plast-rakhyvlar.

Tvättbara bomullsrondeller / Face Halo / Säkerhetshyvel

Ät och drick upp
Vill du ge bort något litet, vad är bättre än en present som kan ätas upp?! Ta med dig en korg med ingredienser och laga middag till den du vill skämma bort. Garanterat uppskattat.

Secondhand-accessoar
Vill du ge bort något lyxigt i kläd- eller accessoarväg, välj secondhand! Jag har köpt flera presenter via Vestaire Collective, en underbar secondhandbutik på nätet med designerkläder- och accessoarer. Bland annat ryska vintage-manchettknappar från 20-talet med ametist-sten och Tom Ford-silkesnäsdukar.

Parfymälskare? Ge bort en lyxig doftkonsultation.

Bästa gåvan: upplevelser
En weekendresa (gärna med tåg), spabesök, operan, en middag på en fancy restaurang, brunch, Fotografiska-biljetter, årskort på museum.. Upplevelser av olika slag är den bästa presenten! På mors dag, på söndag, firar jag mamma och mormor som är på besök i stan. Vi ska bo på hotell alla tre, äta god mat (längtar redan efter hotellfrukosten), åka ut till Waldemarsudde och njuta av det härliga vädret.

För skönhetsnörden kan en härlig upplevelse vara att hitta en ny doft, och bli bortskämd en stund. NK erbjuder doftkonsultationer som guidar genom parfymdjungeln. Jag har testat – servicen var helt otrolig och doft-genomgången SÅ lärorik och rolig! Passar både parfymnörden och nybörjaren.

Egengjorda kroppsprodukter
Gör egen kroppsskrubb som du häller upp i vackra förpackningar (återanvänd gärna dina gamla glasburkar). Enklare än vad det ser ut och SÅ lyxigt! Och billigt. Jag gillar att blanda socker med olja och olika eteriska doftoljor, men kaffesump funkar också bra.

Vanilla Brown Sugar Scrub: mixa 2dl brunt socker med 1 dl mandelolja och 1 tsk vaniljextrakt
Lemon Sugar Scrub: mixa 2 dl vitt socker med 1 dl olivolja och 10 droppar eterisk citron-olja
Pink Himalayan Salt Scrub: mixa 2 dl himalayasalt med 10 droppar essentiell ros-olja och 3 droppar röd karamellfärg

Här köper jag mina eteriska oljor

2 Comments

  • Anna

    Hej Karin! Tack för bra blogg med så mycket inspiration! Har blivit inspirerad av investera i en riktigt bra bastopp och är då sugen på en från Wolford. Sett att du har både bodys och vanliga toppar, vilka är bäst tycker du? Funderar på att investera i en body för att slippa korvande men topparna sitter kanske lika bra? Undrar också var du köper dem samt i vilket material som är det bästa, tycker det är svårt att utläsa vilka som inte är genomskinliga på wolfords egen hemsida. Tack på förhand!