New in

Residus

Inlägget är skrivet i samarbete med Residus

Om jag säger hållbart mode. Då tänker ni säkert på kläder i material som kräver mindre av jordens resurser. Ett cirkulärt tänk där man tar vara på spill. Småskalig produktion. Men också tidlöshet – stil före trend. Idag samarbetar jag med ett märke som med enkelhet kan kallas hållbart – Residus.

Residus är ett svenskt märke med ett hållbarhetstänk få kan mäta sig med! Man skapar kläder av spill och köper upp små partier tyger som annars skulle slängas bort. Väljer hållbara material med mindre miljöpåverkan. Låter kunden tracka produktionskedjan, från fiber till färdigt plagg, och satsar på en tidlösa, enkel design som står sig år efter år.

Jag äger numera en klänning och en väska signerad Residus: Anis Ecovero Dress och Bitty Bag!


Klänningen jag bär, Anis Ecovero Dress
, är tillverkad i 72% Ecovero, ett hållbart viskosmaterial tillverkad av cellulosa från ett FSC-certifierat, hållbart skogsbruk. Ecovero sparar dubbelt så mycket vatten och genererar hälften så mycket utsläpp jämfört med vanlig viskos. Ett kilo Ecovero sparar jämfört med vanlig viskos 434 liter vatten, genererar 1.276 kilo mindre koldioxid och sparar 29.230 kvadratmeter odlingsmark. Fyra fotbollsplaner! NK i Stockholm är 22.000 kvadrat stort, som jämförelse.. Genom tjänsten TrusTrace kan jag spåra var min Anis Dress är tillverkad – i Portugal. Ju närmare hem, desto mindre utsläpp.

Väskan ‘Bitty bag är ett samarbete mellan Residus och designduon Sandlund/Hossain, tillverkad helt av läderspill! Vegetabiliskt garvat läder som annars skulle slängas, har man här tagit vara på och designat snygga, praktiska väskor av. Att det är just vegetabiliskt garvat läder, som inte garvats med krom, gör ytan mer naturlig och låter den åldras vackert. Dessutom är fodret i väskan av ekologiskt bomull, specialtillverkat av ett kvinnokooperativ i Bangladesh.

På hemsidan hittar du Anis och Bitty och många fler godbitar.
Med koden stilbloggen 30 får du 30% rabatt på allt från Residus!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *