Outfits

Höstens basplagg hos Residus

Inlägget är skrivet i samarbete med Residus

I somras berättade jag om det svenska modemärket Residus, som med ett cirkulärt tänk och småskalig produktion erbjuder en mer hållbar basgarderob. Då visade jag en klänning från sommarkollektionen, nu när höst- och vinterkollektionen nått butikerna hade jag turen att få samarbeta med Residus igen!

När du köper nya plagg finns det några frågor du kan ställa dig för att skapa en basgarderob som håller i längden – både stilmässigt och miljömässigt. Viktigast är kanske frågan, kommer du använda plagget? Behöver du det verkligen? Och därefter: vilket material är plagget tillverkat av? Vem har tillverkat produkten? Är den närproducerad, alltså inte flugen kors och tvärs över jordklotet?

Min första Residus-accessoar, Bitty bag

Residus skapar kläder av spill och köper upp små partier tyg. Ecovero, som byxorna jag har på mig här är tillverkat av, är ett FSC-certifierat cellulosamaterial som liknar viskos, med den viktiga skillnaden att Ecovero kräver hälften så mycket vatten att tillverka och genererar hälften så mycket utsläpp som vanlig viskos. Plaggen är tillverkade i Portugal och med hjälp av en QR-kod, som du hittar på en lapp inuti plagget, kan du enkelt tracka produktionskedjan från fiber till färdigt plagg.

Läs mer om Residus hållbarhetsarbete

Dina basplagg ska funka år efter år. Höstkollektion, då tänker du kanske nya trender att följa? Residus höstkollektion är tidlös i en enkel design som står sig. Raka byxor, vida byxor, svarta enkla klänningar. Sidenskjortor och en svart kavaj. Mina basplagg är som ni vet den svarta midikjolen, de raka jeansen, trenchcoaten, mina enkla Wolford-toppar och skjortor. Nu adderade jag den svarta, raka byxan Lou som kommer bli riktigt snygg i höst med boots och stickat!

hemsidan hittar du Lou och många fler godbitar.
Med koden stilbloggen20 får du 20% rabatt på höstkollektionen från Residus!

4 Comments

 • M

  Hej Karin! Älskar din blogg och din instagram. Du har alltid toppen-tips! 🙂 Jag har för mig att du köpte en Toteme Annecy-kappa förra året? Tycker den är så fin i chokladbrunt och vill köpa den men funderar på hur praktisk den är? Är du nöjd med din? Går den öht att knäppa? Tänker att det blir kallt om man inte kan knäppa den hehe

  • Karin Lind

   Å, tack! Vad roligt att höra! Åh vet du, jag sålde min då jag inte tyckte den var praktisk nog. Den är öppen, så den blåser runt en del.. I kashmir, så inte toppen när det regnar etc. Så jag sålde min.

    • Karin Lind

     Nä precis – är man en riktig lyxlirare och har chaufför så.. Eller bor i en varmare stad.. Kanske 😉
     Rodebjer Nusa är väldigt användbar! Tjock, varm ull. Långa vida ärmar man kan vika upp. Jag älskar min!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *