Beauty

Så stylar jag håret

Inlägget innehåller annonslänkar

Lika nördig som jag är med min hudvård, med tusen steg och massor av spännande ingredienser, lika lat är jag med mitt hår! Det är som att all min pampering-kraft hamnat på huden och så blir håret helt utan kärlek. Jag använder knappt inpackning och leave in-krämer och sånt? Nah! 

Jag har samma minimalistiska tänk gällande hårstyling. Det ska vara enkelt! Mycket beror på mitt löshår: sedan jag började förtjocka håret med Hairtalk (tejpextensions som min frisör sätter in och klipper i samma längd som mitt egna hår) har mängden stylingprodukter jag använder minskat dramatiskt. Innan extensions kämpade jag med mousse, volymsprayer och tupering för att få volymen jag naturligt saknar, men så gärna önskar. Nu använder jag två produkter: torrschampo och texturspray.

  

En enkel rutin. Efter schampo och balsam (och kanske inpackning om jag känner mig fancy) handdukstorkar jag håret och lämnar det så. Hatar ni också att föna håret? Jag blir så varm (vem vill bli svettig när man precis duschat?) och låter därför håret alltid självtorka.

Nio dagar av tio lockar jag håret. Mitt hår har lite självfall naturligt men jag föredrar det alltid lockat, både för volymens skull och för texturen som lockarna ger. Locktången jag använder här, Curve Soft Curl Tong från GHD, ger lösare, större lockar som påminner om volymföningen man får hos frisören (som jag aldrig lyckas återskapa själv). Jag kallar det va-va-voom-svallet. Om jag vill ha mer definierade lockar tar jag istället en konformad locktång jag köpt här.

Jag knarkar torrschampo! Det spelar ingen roll om håret är nytvättat eller inne på dag tre, jag sprayar alltid torrschampo i rötterna och “fluffar till”. Det ger en så fin textur och tar bort den första oljigheten jag annars får framme vid luggen redan efter några timmar. Min senaste favorit är en lyxig variant från Oribe med namnet Gold Lust Dry Shampoo. Den syns eller känns inte alls i håret, men ger ändå tillbaka den nytvättade känslan. För att avsluta verket sprayar jag i lite av Oribe Dry Texturizing Spray på lockarna för att hålla dem på plats.

Voilá! Ett hår precis som jag vill ha det med mycket volym, med minimal ansträngning. Perfekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *