Beauty

Skönhetsfavoriter i sommarvärmen

Inlägget innehåller annonslänkar

Sommarens beautyarsenal skiljer sig en del från de jag dras till under vinterhalvåret. Jag vill ha en lätt bas, solskydd, krämprodukter, glossig hy, friska dofter och helst ingen svettmustasch. Tänk citrus, fräknar och GLOW! Låt oss titta på mina sommarfavoriter och några tips för att överleva värmen!

Undvik starka syror. AHA- och BHA-syra är kanske det bästa min hud vet – de skapar massor av glow och tar bort döda hudceller. Men syror hör framförallt de kalla månaderna till, eller snarare såhär: exfoliering gör huden mer solkänslig och är du inte väldigt försiktig kan syror ihop med sol skada huden. Var försiktig.

Klibb-fritt solskydd. Glöm kladd och oljighet – solskydden idag är matta och rejält skyddande, samtidigt som de vårdar huden! Min favoritmix är Murad City Skin Age Defence SPF50 blandat med några droppar av CoverFX Custom Cover Drops.

C-vitamin. Kombinerar du solskyddet med ett tunt c-vitaminserum under, exempelvis Klairs Freshly Juiced Vitamin C Drops, får du ett extra skydd då C-vitaminet, en kraftfull antioxidant, bekämpar fria radikaler och hindrar uppkomsten av pigmentering. Jag älskar den.

Nuxe Huile Prodigieuse. En klassisk torrolja som kan användas både i hår, hud och för att mjuka upp torra nagelband. Perfekt på sommaren för att ge extra glöd och fukt åt solkyssta axlar.

Caudalie Beauty Elixir. Ett ansiktsmist med en frisk, örtig doft som svalkar en varm dag, ger skön återfuktning och lugnar när huden blivit känslig och lite stram efter en lång dag på stranden. Läs mer om mina favorit-facemists här!

Tippexvita naglar. Jag målar gärna naglarna vita under sommarmånaderna, favoriten är Essie Blanc. En riktig sommarfavorit.

Embrace your imperfections. Istället för att täcka huden helt har jag försökt hålla mig till tunna, lätta baser. Jag har nästan slutat lägga concealer under ögonen för att täcka mina mörka ringar – jag lägger en ljusreflekterande concealer ner mot kindbenet och precis i ögonvrån, men låter skuggan precis under ögonfransarna vara kvar. Där lägger sig ändå concealern sig mest i veck. Jag förstärker det mörka med en brun ögonskugga.

Setting spray. Har du sminkat dig mer full-coverage? För att undvika att svettmustaschen ruinerar sminket, avsluta med ett settingspray som “låser in” basen och ökar dess hållbarhet. Jag gillar MAC Fix+.

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt. Doften av salt och sol – finns det något bättre? Tänk en strand mot karga klippor, en blåsig, regnig dag där fuktig havsluft drar in. Jag gillar verkligen Jo Malones dofter som gärna kan kombineras.

Sommarvarma fikon och mandelmjölk. I augusti förra året upptäckte jag Terry de Gunzburg Flagrant DéliceEn mjuk, varm gourmanddoft med solvarma fikon och mandelmjölk, bergamott, röda vinbär, tonkabönor, mysk och vanilj. Den har en krispig, “grön” friskhet i toppen jag verkligen gillar men sen dyker den lite bittra mandeln och den söta vanilj-tonka-mysk-bottnen upp. En unik, varm, lyxig sommardoft som balanserar precis mellan tung sötma och “grönt”. Mums! Den blev snabbt sommarsignaturdoft och jag fullkomligt knarkar den nu också.

Vilka är dina sommarfavoriter?

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *