Beauty

Skydda håret i sommar

Solskydd är ett måste, det vet vi alla! Men hur är det med solskydd för håret? Använder du UV-skydd även där? Jag slarvar! Mitt schampo och balsam från Oribe har UV-skydd inbyggt, men jag använder aldrig några solskyddande leave in-produkter, även om det finns mängder av varianter – till och med hårparfym med UV-skydd.

1. / 2. / 3. / 4.

Varför sol-skydda håret? Dels vill du skydda hårbotten, ett område som får massor av direkt sol om du inte skyddar hjässan med en hatt eller scarf. Det värsta området att bränna sig på – jag talar från egen erfarenhet. Aoch. Dels vill du inte slänga dyra frisörpengar i sjön! Sol bleker håret och får ett färgat hår att bli varmare i tonen. Blonda hår blir gulare, bruna hår blir rödare. Har du dessutom ett mjukt, fint, tunt hår som jag gör solen håret torrt, dassigt och livlöst. Ett tristare hår, helt enkelt!

Dior / Totême / Hermès / Totême

Addera en scarf. Det finns flera knep att ta till, för dig som inte vill springa och köpa dyra hårprodukter. Jag skyddar alltid håret (och huden) genom att sitta i skuggan, aldrig pressa och undvika solen när strålarna är som starkast mitt på dagen. Och jag bär alltid scarf eller hatt! Det enklaste, billigaste knepet för att hålla undan håret och hårbotten från starka solstrålar. Knuten om tofsen, eller som hårband, gör den inte mycket nytta – du måste knyta den så att håret “göms” inuti scarfen. Det finns mängder av tutorials på hur du knyter den på de mest kreativa sätt. Jag har samlat några favoriter nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *