The Style Edit

Stilguide: så packar du inför en höstweekend

I början av november åker jag till London! Det var tre år sedan sist och jag gör samma höstlovsresa i år. Tror till och med att hotellen ligger i samma område, i Paddington. Självklart står shopping på schemat! Jag har många fina shoppingminnen från förra londonresan – jag shoppade exempelvis en av mina favoritkjolar, Ted Baker-kjolen, över en fika på Harrods. Lagom till resan kommer en stilguide med mina bästa tips för att packa smart.

Skriv en lista över sakerna du alltid ta med dig – laddare, pass, kamera och så vidare. Helt enkelt saker som ska med på varje resa! Spara inför framtiden. Kryssa av checklistan när du reser och lägg istället tiden på att tänka ut snygga outfits. Jag skriver såklart i min Bullet Journal från Leuchtturm..

Res i dina mest otympliga kläder. Ytterplagg, scarfs, skor som tar mycket plats – bär dem istället för att möla ner dem i väskan. Jag reser nästan alltid i tibikjolen (eller Ted Baker-kjolen!) av just denna anledning.

Lämna utrymme i väskan. Ingen weekendresa utan shopping! Det kan vara värt att checka in bagage (åtminstone om du som jag planerar att shoppa en hel del skönhetsprodukter…) Försök packa lätt och lämna plats åt shoppingfynden.

Kombinera mera. Vill du packa så lite som möjligt? Försök välja ut plagg som går att kombinera på flera sätt, som kan bäras både på dagen och kvällen. Ett par svarta jeans kan snabbt kläs upp med klackar till kvällen men också funka strosandes på stan. En enkel svart klänning kan bäras med tjocka strumpbyxor på dagen och tunna på kvällen. Packa istället många accessoarer, smycken och smink att byta mellan. Det sparar massor av plats!

Gåvänliga skor. Ni vet resan i våras? Jag hade packat ner ett par klackar till Paris, men använde dem totalt.. 0 gånger! Tur var väl det, jag gick i snitt 20.000 steg om dagen. Puh! Jag körde ballerinaskor och svarta (diskreta) sneakers istället. Packa sköna skor och dina fötter kommer tacka dig.

Svarta sneakers från Nike, 1199 kr

Sortera smutstvätten direkt. Köp en “packningslåda” (eller flera) och använd till att packa ner olika sorters plagg, skor och accessoarer. Arket gör några riktigt bra. Väl framme, häng upp kläderna och använd packningslådan som smutstvätt-låda. På så sätt behöver de nyshoppade, rena kläderna aldrig komma i kontakt med smutstvätten på hemvägen. SÅ praktiskt!

Necessär från Muji, 259 kr

Resenecessären, då? Sminkmässigt behöver man alltid mindre än man tror på en weekend. Försök packa lätt: välj borstar med dubbla ändar, en liten hårborste och makeupwipes istället för bomullspads och remover.

Läs gärna “tre resor – tre necessärer“!

2 Comments

  • Anna

    Ett annat tips, om man inte vill köpa ett kit av sorten du köpte på Dermalogica och inte checkar in bagage är att köpa påfyllningsbara flaskor på Muji, de är betydligt mindre än de från tex. Apoteket. Tror de rymmer 20 ml istället för 50 ml, så man får plats med allt i de lilla påsen.

    • Karin Lind

      Ja men ja! Älskar mujis små-förpackningar. Jag lägger över tvål, bodylotion, schampo etc i såna, jättesmart! Jag reser med incheckat bagage den här gången, mest för att jag antagligen kommer köpa skönhetsprodukter där borta.. Hehe 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *