The Style Edit

Stilguide: Shoppa smart på rean

Inlägget är skrivet i samarbete med Campadre. Läs mer i min policy.

Black friday, Black Week, Cyber Monday, Single’s day.. Idag känns det som att rea är norm och att reorna avlöser varandra? Det är något med röda prislappar som får många att gå wild and crazy och göra felköp efter felköp. Skräcken! Idag samarbetar jag med webshoppen Campadre och delar med mig av några lite mer hållbara reaköp, i bra material och i klassiska snitt, och avslutar med mina bästa inför rean-tips. Vad jag köpte? Scrolla nedåt!


Två reafavoriter från Campadre: pumps från Flattered & byxor från Stylein

Kavaj från Stylein, byxor från By Malene Birger, pumps från Whyred, klänning från Dagmar & skjorta, Hunky Dory.


Att göra ett smart reaköp är något av en konst.

Undvik trendköp. Är det här ett trendplagg eller kommer jag vilja bära det om fem år? Ha som regel att undvika trendköp – om inte trenden är något som känns väldigt du. Och då menar jag “du” 2015, 2025 och 2035 – även om trender kommer och går kommer du kunna bära med dig vissa trendplagg länge.

Behöver du verkligen en till svart klänning? Vi har alla ett plagg vi köper om och om igen – ett vaneplagg som vi återkommer till. Mitt vaneplagg är den svarta tröjan – jag har köpt alldeles för många svarta tröjor genom åren! Chansen är stor att du inte behöver ytterligare ett par svarta jeans/skor/whatever ditt vaneplagg är.

Färre men värre. Ett smart reaköp – för de finns ju – är ett plagg du suktat efter länge, verkligen behöver, något du kan använda flera dagar i veckan, som går att klä upp och klä ner, och som håller i många år. Som nu är nedsatt till halva priset. Så gör ordentligt med research, sätt en budget och se ut drömplagget innan rean börjat.

2 Comments

  • PKatten

    Hej! Jag följde dig för några år sedan och hamnade här igen av en slump. Vad utomordentligt snygg din nya sida är! Lyxig och modern och ja, stilfull. 🙂 Du är också stilfull och bra på det du gör här. Tummen upp till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *