The Style Edit

Stilguide: så packar du inför en roadtrip

De bästa semestrarna startar med en genomtänkt resväska! 

Bryssel, Maastricht, Luxemburg och Champagne. Vilken resa! Igår kom jag och Gordon hem från en roadtrip med start och slut i Bryssel. En resa som kombinerade det jag älskar (slott och kyrkor) och det Gordon älskar (god dryck och mat) i några av de mysigaste städer jag varit i. Att picknicka och dricka champagne, i Champagne, bara några meter från vinodlingarna? Check!

Att packa rätt. Att packa inför en roadtrip är lite annorlunda än om du ska på en vanlig storstadsweekend – och ni vet ju hur nördig jag är med att packa rätt! Idag kommer en packningsguide för dig som spenderar sommardagar on the road.

Ta fram checklistan. I min förra packningsguide rekommenderade jag att skriva en checklista över sakerna som alltid följer med på resan, oavsett destination: pass, mobilladdare, kamera, tandborste och linser är några av mina. Nu är det dags att kryssa av listan! Lägg den sparade tiden på att tänka ut semesteroutfits.

Planera outfits i förväg. Ska ni köra mellan städer och göra de klassiska storstadssemesteraktiviteterna, museum, restauranger, affärer, eller mest hänga på landet? Köra till kusten eller en sjö och ta ett kvällsdopp? Vandra? Prata igenom vad ni har tänkt att göra under resan och bestäm outfits därefter. Vi spenderade sena kvällar och nätter i storstäder men åkte på landsvägar däremellan, så jag packade både favoritkjolen som funkade till finmiddagen, badkläder och bekväma gå runt i medeltida slott-kläder (alla dessa torn! trappsteg! puh!).

Resans bästa: skjortan. Från Totême och H&M.

Investera i rätt bagage. Det är värt att spendera lite extra på rätt väska. Om du ska roadtrippa betyder det att du kommer lyfta i och ur väskor ur bilen två gånger om dagen, morgon och kväll, när du kommit fram till din övernattningsplats och igen på morgonen när ni ska iväg. Att släpa otympliga väskor upp och ner för trappor (nä, charmiga Bed & Breakfasts på landet har aldrig hiss) är en mardröm. Jag önskar att jag haft en ordentlig, men lätt, resväska med fyra hjul.

Kombinera mera. För att spara plats i väskan: packa plagg som kan kombineras med varandra och användas på fler än ett sätt! Din bikiniöverdel kan bli en croptop under en skjorta och torkar snabbt om du behöver nödtvätta i hotellhandfatet. En vit skjorta skyddar mot solen, funkar som jacka/kofta och kan kläs upp och ner. En enkel jumpsuit eller en lös, svart klänning funkar alltid. Jag som alltid har korta cykelbyxe-leggings under kjolar och klänningar för att undvika lårskav kunde använda dem, som de är, en varm dag när inget annat funkade tillsammans med en lös, vit, lång skjorta.

Klänning / Kaftanklänning / Sandaler / Baddräkt / Jumpsuit

Bekvämlighet, framför allt. Det här är inte resan du ska packa åtsittande plagg! Eller plagg som lätt skrynklar sig. Det värsta som finns är att åka bil länge i obekväma kläder som sitter åt runt höft och mage. Välj sköna underkläder, luftiga klänningar, kjolar med mjuk midja eller tunna byxor med stretch. Allt i luftiga material som andas.

Älska pack-kuber! Största skillnaden gentemot en “vanlig” semester var att kläderna aldrig fick vädra ordentligt utan alltid låg nerpackade. Stannar du på ett och samma hotell har du ju alltid möjlighet att hänga upp och vädra. Därför är det smart att investera i packkuber för att sortera undan smutstvätt direkt! I 30 graders värme, i en varm bil, kan ni tänka er hur de rena kläderna mår om de får ligga och marinera bland smutstvätten.. Urk! Jag packade i dustbags: jag hade en påse för smutstvätt, en för underkläder, en för skor, en för skönhetsprodukter.. Och så vidare.

Rätt skor. Mellan bilresorna kanske du strosar runt på kullerstensgator i varma gränder, hänger på beachen och eller som vi: hälsar på nyfikna kor som betade på det vidsträckta åkerlandskapet vi bilade genom. Oavsett: glöm finskorna! Välj sköna platta skor du kan ha tunna strumpor i, eller sandaler med breda band (breda nog att dölja compeedplåster). Jag hade tre par jag varvade mellan som stod i bilen. Ett par ordentliga sneakers, ett par sandaler och ett par tåliga ballerinas. Bara att hoppa i!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *