Stilguider

Stiltips för övergången från sensommar till tidig höst

Att få garderoben att funka över säsongerna, när vädret skiftar, kan vara svårt. Ena stunden är det varmt och väder för bara ben och sandaler (och svettmustasch..), andra stunden börjar det regna och kännas kyligt på mornarna. Vad ska man ha på sig?! Jag publicerade en stilserie på min Instagram, på insta stories, och tänkte gå in lite mer på djupet i ett utförligare blogginlägg.

Idag samlar jag mina bästa “transitioning”-tips för en enklare stilövergång mellan sensommar och tidig höst!

Tips: skriv ner din kapselgarderobs plagg och accessoarer i en anteckningsbok.
Jag använder en från Leuchtturm och en vanlig Ballograf.

Antingen uppe eller nere. Välj dina “nakna” ytor, antingen barbent eller barärmat – inte båda samtidigt. Det kan lätt kännas för somrigt eller för vintrigt. Nu är vi i den perfekta tiden för bara ben, jeans men med en tunn överdel och tunna, luftiga ytterplagg. Så snyggt! Min favoritkombo är som bekant den halvlånga, vida kjolen tillsammans med ballerinaskor och en tunn överdel. Ni hör ju att min bästa stilperiod är nu!

kjol från Tibi, skjorta från H&M, body från Wolford och sidenblus, också den från H&M.

Lager på lager. Om du också har en kapselgarderob vet du vikten av att multianvända dina plagg, och jobba lager-på-lager! Att addera en vit t-shirt under din sommarklänning eller ett svalt ytterplagg över dina somriga toppar är ett enkelt sätt att få mer utav din sommargarderob. Kavaj funkar bra som ytterplagg nu innan det blir allt för kyligt, även en längre kaftan över byxor, buren som en jacka, eller en tunn trench.

Addera en scarf. Fejka en polo genom att addera en scarf, eller bär den innanför skjortkragen som ett smycke. Blev det plötsligt för varmt? Knyt den om väskan, eller i håret. Totême gör säsongens finaste men du hittar flera hos kedjorna.

Välj skor noga. Skippa sandalerna och frossa istället i säsongens fina ballerinaskor och loafers! Att addera olika slags strumpor är ett enkelt och billigt stilknep som lyfter en outfit som också ger lite värme. Jag ÄLSKAR nätstrumpor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *