Beauty

Suckatcitron, krämskuggor och lyxiga oljor

Inlägget är skrivet i samarbete med Bangerhead. Läs mer i min policy.

Det sägs att doftminnen är de starkaste minnena. Kan ni också “färdas tillbaka” i tiden när ni känner en speciell doft? Solvarma fikon, kokos, olika citrusfrukter och speciellt neroli, apelsinblomma, på en salt, solvarm hud projicerar alltid fram sommarminnen hos mig. Jag minns mitt farmors hus i Fjällbacka, där jag spenderade många somrar som liten, senaste resan till Grekland och känner det där lugnet man bara får av en solsemester. Parfym, ett ytligt intresse? Inte alls!

Tom For Eau de Soleil Blanc är mitt senaste doftköp och frambringar just sådana härliga sommarminnen. Citrus i toppen med en besk-syrlig sötma från petitgrain (en olja utvunnen från de gröna löven från apelsinträdet), suckatcitron och sedan jasmin och ylang-ylang. Kokos, tonka och benzoin. Ja ni hör ju, så drömmigt.

Boy Beat. När Beyoncés makeupartist berättade om en look han skapat, som han kallade “boy beat”, tog det inte lång tid innan Instagram hakade på och trenden var ett faktum. Vad går det ut på? Tänk motsatsen till “instagramsmink”: istället för att täcka över, lyfter man fram “imperfections” som mörka skuggor under ögonen, fräknar och oplockade bryn. Som en ännu mer naturlig “no makeup-makeup”. Att osminkat skulle ha något med pojkar att göra, nja. Kalla det vad man vill – jag älskar trenden.

Hejdå concealer, hej krämskugga. Jag har alltid använt concealer under ögonen. Inte tänkt så mycket på det, bara smetat på. Av gammal vana. Senaste året har små, små linjer börjat komma fram precis vid kanten av nedre ögonfransarna och jag har kommit på mig själv med att svära över de veck som alltid bildas när concealern börjar creasa. När bilderna av osminkad “boy beat”-hud dök upp, i myllret av Instagram annars så släta ansikten, fick det mig att tänka efter varför jag ens envisas med concealer? Jag har slutat och istället börja lägga en brun krämskugga där, MAC Paint Pot i färgen Quite Natural.

Oljor. Jag har börjat att alltid smörja huden med en olja innan jag går in med kräm, för extra fukt och näring. Och jisses vad min hy älskar det. Ansiktsrutinen ser nu ut såhär: oljerengöring, andra rengöring, toner, hyaluron-serum, olja och kräm. På morgonen: ett snabbt svep med micellärvatten innan samma serum, olja och solskydd. Jag har aldrig haft såhär bra hud som nu. Oljor är även perfekta på läpparna. Min senaste favorit är Clarins Instant Light Lip Comfort Oil. Jojoba-, hasselnöt- och mirabelleplommonolja. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *