Wishful Thinking

Wishful thinking.. Svartvita drömmar

Inlägget innehåller annonslänkar

Jag drömmer i svartvitt. Hur kan jag missat hur fint det är ihop? Min nya obsession är just mötet mellan de två icke-färgerna. Jag tar det lite långsamt, som endast svart-bärare är varje ny detalj som att världen öppnar sig. Jag gillar särskilt en svart detalj på en vit skjorta, en svartvit scarf  knuten om håret eller som armband, mitt svarta antika skrivbord mot mina vitmålade väggar. Självklart går lägenheten i samma färgskala – fast tvärtom. Mer vitt än svart i hemmet.

Embroidery.  Skjortdrömmarna fortsätter. Jag har spanat in en vit skjorta med svarta broderier på. Gärna i form av ett text-budskap. Effekten blir nästan som tatueringar – som jag också gillar och har tre av. Denna från Love Stories gillar jag skarpt. Även den klassiska Play-skjortan, med hjärtat, från Comme des Garcons står på önskelistan. Det lär bli fler både skjortor (och tatueringar!) inom kort!

Svartvita scarfs. Apropå detaljer. De senaste veckorna har jag älskat att knyta en smal scarf runt håret eller halsen, gärna tillsammans med samma vit skjorta. Drömmen är en svartvit Mitzah från Dior. Tills dess bär jag en svartvit scarf jag fyndade secondhand för tio kronor. Även denna från Tôteme (klick!) är underbar.

Ginghamrutigt. Den svartvita ginghamrutan, eller bardotrutan, har letat sig in i flera designers sortiment och jag hakar gärna på trenden. Inte som helt plagg (än) men gärna på detaljer som skor och väskor. Miu Miu gör en jättefin ballerinasko med rutig slingback.

Nya inredningsdetaljer. Sex månader i Råsunda, vad tiden går fort! Med lägenhetsköpet i höstas började jag på riktigt få ett intresse för inredning. Självklart svartvit sådan. Möbler och dekoration är ju stil det med, och ett roligt sätt att visa ens smak och kreativitet på. 90% av mina möbler och detaljer är antingen secondhandfynd, saker jag ärvt, fått i present eller souvenirer från resor. Jag köper sällan nytt. Ja, det är ljus då. Jag köper en himla massa doftljus! Jonathan Adler är min senaste inredningsobsession. Han gör framförallt vaser och keramik, med kvinnomotiv. Jag älskar doftljusen med ansikten på (klick!) eller den här bröst-skulpturen (klick!). Visst skulle den vara häftig hemma hos mig?

Vad drömmer ni om?

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *